“Plantaže” će poreski dug državi platiti nekretninama

Dogovoreno da Ministarstvo finansija i Vlada preduzmu "najhitnije aktivnosti" kako bi se došlo do optimalnog zakonskog mehanizma, koje bi omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava obaveze u narednom periodu

19635 pregleda 11 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija

Kompanija "13. jul - Plantaže" će poreski dug od gotovo 11 miliona eura naplatiti kroz dio imovine-nepokretnosti u svojem vlasništvu, saopšteno je nakon sastanka ministra finansija Aleksandra Damjanovića i rukovodstva kompanije.

Damjanović je sa saradnicima, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarao sa predsjednikom Odbora direktora "Plantaža" Nebojšom Vuksanovićem, izvršnim direktorom Zoranom Miladinovićem i finansijskom direktoricom Bojanom Đurišić, "o nezavidnoj finansijskoj situaciji tog preduzeća", sa akcentom na rješavanje nagomilanih obaveza po osnovu poreza i doprinosa, odnosno duga koji to preduzeće, u većinskom državnom vlasništvu, ima prema državi.

"Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i Vlada preduzeti najhitnije aktivnosti u cilju iznalaženja optimalnog zakonskog mehanizma kako bi se omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava sve svoje obaveze u narednom periodu.

"To znači da će se postojeći poreski dug od gotovo 11 miliona eura, shodno zakonu, naplatiti kroz dio imovine-nepokretnosti u vlasništvu "Plantaža", kako bi se stvorili uslovi da se, daljom optimizacijom poslovanja, omogući stabilizacija i oporavak Plantaža", navodi se u saopštenju.

Takođe je konstatovano da je neophodno ubrzati sanaciju višemilionske štete koju su "Plantaže" pretrpjele nakon vremenskih nepogoda kojima su pogođeni hektari i hektari zasada, a sve u skladu sa procedurama koje su predviđene za tu namjenu.

Bonus video: