Jedini proizvod koji nije poskupio jeste ovaj!

Kada se to desi, niko ga neće moći kupiti !

136288 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zlatara Gold
Foto: Zlatara Gold

Građane Evropske unije svakog dana neprijatno iznenađuju visoke cijene u trgovinama. Poskupljuje sve- od energenata (gorivo,gas,struja),preko građevinskog materijala, do osnovnih životnih namirnica.

Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan. Svjetska inflacija, otima se kontroli. Brojevi koje objavljuju zavodi za statistiku širom svijeta, zaista su zabrinjavajući.

Udar na standard građana, vidi se kroz činjenicu da evidentno novac sve manje vrijedi.

Inflacija najviše pogađa one koji posjeduju gotovinu, tj.novac. Bilo da je na štednom računu u banci ,ili u gotovini kod nas, novac ekvivalentno gubi svoju vrijednost.

Oročen novac u banci donosi minimalne prinose koji su postali jako simbolični. Pripadajući porez koji se plaća na deviznu štednju je više nego simboličan jer dobiti maltene i nema. Stopa inflacije uveliko premašuje kamate na štedne depozite.

DA LI ŠTEDNJA U NOVCU I DALJE IMA SMISLA ?

Suficitarni privredni subjekti širom svijeta traže adekvatno rešenje kako da zaštite akumuliranu poslovnu dobit.

Do nedavno, najčešći način bio je kupovina investicionih nekretnina. Investicionu nekretninu firma poseduje do momenta kada se njena vrijednost uveća, zatim je prodaje. Sa ekomskog aspekta to je apsolutno realno rešenje. Prilikom donošenja investicione odluke treba imati u vidu sledeću činjenicu, da je za unovčavanje nekretnina potrebno izvesno vreme. Nerijetko to može biti i cijeli process - svakodnevno pokazivanje nekretnine potencijalnim kupcima do trenutka kada se pojavi pravi kupac. Takav process ima određeno vremensko trajanje.

Poslednjih godina, hedžing trend ( trend zaštite kapitala) počeo je mijenjati svoj smer . Investicione nekretnine u firmama sve češće mijenja investiciono zlato.

Zlato je vjekovima unazad poznato kao najveći borac protiv inflacije.

Ako posmatramo zadnjih pedeset godina, možemo zaključiti da se vrijednost zlata višestruko uvećala. Ako bi se to diversifikovalo na godišnji vremenski okvir došli bi smo do prosjeka od 8% godišnjeg rasta vrijednosti zlata.

Ovaj podatak ne smijete da uzmete kao pravilo, jer ima godina kada vrijednost zlata ima negativno kretanje. Ovdje se radi o ponderisanom podatku, koji je matematički dobijen kao prosječna procentualna vrijednost na određenom vremenskom intervalu.

Ako kupimo investicionu nekretninu sa namjerom da je posle dvije godine unovčimo, izvjesno je da ćemo napraviti gubitak. Isto je i sa investicionim zlatom. Optimalano ulagački period je pet i više godina, kako bi investicioni efekat bio pozitivan.

Benefiti ulaganja u zlato nekada se mogu registrovati i u kraćim vremenskim intervalima, ali to se ne smije uzeti kao pravilo.

Investiciono zlato za privredno društvo ima status gotovinskog ekvivalenta. Zlato mijenja ( umanjuje ) stanje tekućeg računa za onaj iznos koji je uložen u investiciono zlato . Vrijednost investicionog zlata iskazuje se kao gotovinski ekvivalent. Suštinski, kupovina investicionog zlata ne umanjuje dobit pravnog lica. Porez na dobit ostaje isti, samo dolazi do prekopozicije u bilansu stanja koji iskazuje imovinu firme na određeni dan. Investiciono zlato predstavlja visoko likvidan imovinski oblik koji se odmah može unovčiti.

Određen broj pravnih lica investiciono zlato iskazuje na zalihama , kao neposlovnu imovinu.

Unovčavanje investicionog zlata ne predstavlja proces, već transkaciju koja se automatizovano izvršava.

Investiciono zlato fizička i pravna lica poseduju kako bi zaštitila vrijednost akumuliranog novca. Na taj način sprečavaju pojavu : Da više radimo više nominalno ,,zarađujemo “a da manje možemo da kupimo dobara za zarađeni novac.

Uzimajući u obzir činjenicu , da se vrijednost zlata u zadnjih dvadeset godina četiri puta uvećala, nije iznenađujuća činjenica da zlato postaje sve popularniji imovinski oblik u imovini pravnih i fizičkih lica.

Potražnja za zlatom u svijetu bilježi kontinuirani rast.

Investiciono zlato dostupno je svakom građaninu. Za kupovinu zlata nije potreban veliki novac.

Investiciono zlato dostupno je za kupovinu već od jednog grama.

Investiciono zlato predstavlja čisto zlato. Zlato najveće moguće čistoće 999,9 koje se proizvodi u strogo kontrolisanim industrijskim uslovima.

Isto se proizvodi u formi zlatnih poluga i zlatnih dukata.

Najveci svjetski proizvođač investicionog zlata u svijetu je švajcarsko njemački koncer Heraeus.

Heraeus je vlasnik švajcarske kovnice Argor Heraeus.

Proizvodi iz koncerna Heraeus-Argor Heraeus uživaju najveće povjerenje na tržištu plemenitih metala u cijelom svijetu. Svaka pomisao na ove dvije kompanije, asocira na najveći stepen sigurnosti i likvidnosti.

U većini zemalja Evropske Unije investiciono zlato je oslobođeno PDV -a .

U zemljama iz okruženja u Crnoj Gori, Makedenoji, BiH postoji još uvijek PDV prilikom kupovine investicionog zlata.

Sve to je uticalo da Zlatara Gold postane regionalni centar za kupovinu investicionog zlata.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata možete dobiti

OVDJE

OVDJE

Cijene investicionog zlata možete saznati

OVDJE

Preuzmite bespaltnu aplikaciju i jednim klikom saznajte cijenu zlata.