Biljana Knežević zaštićeni zviždač

Kneževićeva je trenutno stručni saradnik za upravljanje vazduhoplovnom sigurnošću, a bila je bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

13221 pregleda 12 komentar(a)
Protiv nje pokrenuta tri disciplinska postupka: Biljana Knežević, Foto: BORIS PEJOVIC
Protiv nje pokrenuta tri disciplinska postupka: Biljana Knežević, Foto: BORIS PEJOVIC

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da zaposlena u Aerodromima (ACG), Biljana Knežević ispunjava zakonske uslove za zaštitu zviždača.

Ovo se navodi u mišljenju ASK, u koje su “Vijesti” imale uvid, a koji potpisuje direktorica ASK-a Jelena Perović.

ASK je utvrdio da postoji uzročno-posljedična veza između prijava koje je Knežević podnijela protiv ACG, objelodanjivanja potencijalnih nepravilnosti u vezi sa radom te kompanije i vremena pokretanja disciplinskih postupaka, parničkog postupka i krivične prijave uprave kompanije protiv Kneževićeve.

Kneževićeva je u zahtjevu za zaštitu zviždača navela da su protiv nje nakon otrkivanja i objavljivanja nezakonitih aktivnosti ACG-a, pokrenuta tri disciplinska postupka, te sudski spor pred Osnovnim sudom i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu.

ASK je pozvao i ukazao Aerodromima na obavezno poštovanje Zakona o sprečavanju korupcije koji se odnosi na zaštitu zviždača, a naročito na slučajeve prestanka radnog odnosa, ukidanja ili promjene radnog mjesta i opisa posla, pokretanje disciplinskog postupka, sprečavanje napredovanja...

Kneževićeva je trenutno stručni saradnik za upravljanje vazduhoplovnom sigurnošću, a bila je savjetnica izvršnog direktora ACG.

Bonus video: