Vujović: EU će finansijski pomoći da ublažimo efekte energetske krize

Mislim da ćemo već u drugoj polovini januara moći da očekujemo direktnu uplatu sredstava EU u budžet, rekao je Vujović

1829 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Generalni direktor za evropske fondove u Ministarstvu evropskih poslova (MEP) Bojan Vujović, kazao je danas da Crna Gora može očekivati direktnu budžetsku podršku Evropske unije (EU) za ublažavanje efekata energetske krize.

"Ministarstvo kapitalnih investicija je, u skladu sa zaključkom Vlade, dostavilo Delegaciji EU predlog prioriteta za ovaj vid podrške. Ono što je najava, a što će detaljnije biti predstavljeno tokom posjete predsjednice Evropske komisije (Ursule fon der Lajen), je da u ovom dijelu možemo očekivati direktnu budžetsku podršku EU. Ono što je dobro je što je taj prvi predlog ocijenjen kao sveobuhvatan, i mislim da ćemo na bazi toga već u drugoj polovini januara moći da očekujemo direktnu uplatu sredstava EU u budžet", saopštio je on na sjednici Vlade.

Vujović je, predstavljajući informaciju o realizaciji aktivnosti iz procesa pristupanja EU, rekao da će ovu sedmicu obilježiti posjeta Fon der Lajen, koja će boraviti u Crnoj Gori u subotu.

"Osim sastanaka, biće upriličena posjeta izgrađenom dijelu Transbalkanskog energetskog koridora u Crnoj Gori, koji je finansirala EU", dodao je.

Premijer Dritan Abazović poručio je da će posjeta predsjednice Evropske komisije biti "dobar povod da napravimo akceleraciju integracionog procesa".

Bonus video: