Sindikat medija: Zahtjevi Sindikata Crnogorskog Telekoma potpuno opravdani

"rnogorski Telekom je jedna od najvećih i najuspješnijih crnogorskih kompanija što je značajnim dijelom i rezultat predanog rada zaposlenih. Zato oni moraju biti maksimalno zaštićeni od inflatornih udara..."

5489 pregleda 1 komentar(a)
Foto: sindikatmedija.me
Foto: sindikatmedija.me

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) pružio je podršku koleginicama i kolegama iz Sindikata Crnogorskog Telekoma u njihovoj borbi za, kako se navodi u saopštenju SMCG, očuvanje već postojećih prava koja imaju po Kolektivnom ugovoru u toj kompaniji.

U Sindikatu medija smatraju da je njihov zahtjev za usklađivanjem zarada zbog visoke stope inflacije u Crnoj Gori potpuno opravdan.

"Jer su i njihove ali i plate svih zaposlenih u državi, i pored povećanja početkom godine, posljednjih mjeseci znatno obezvrijeđene zbog velikog rasta cijena i ukupnih troškova života", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da postoji opasnost da se taj negativan trend nastavi i u narednom periodu.

"Zbog toga pozivamo na nastavak socijalnog dijaloga u Crnogorskom Telekomu kako bi došlo do ispunjenja najvećeg mogućeg dijela zahtjeva zaposlenih. Smatramo da dijalog nema alternativu i da se moraju zaštititi interesi zaposlenih u nimalo jednostavnom ekonomskom trenutku. Crnogorski Telekom je jedna od najvećih i najuspješnijih crnogorskih kompanija što je značajnim dijelom i rezultat predanog rada zaposlenih. Zato oni moraju biti maksimalno zaštićeni od inflatornih udara a očuvanje njihovih prava za koja su se davno izborili, po našem mišljenju, treba da bude samo formalnost jer to su stečena prava koja se ne bi smjela ukidati. Nadamo se da će kompanija izaći u susret zahtjevima Sindikata Crnogorskog Telekoma kako ne bi bilo potrebe za nekim novim štrajkovima", zaključuje se u saopštenju Sindikata medija.