Sindikat Telekoma organizovao jednosatni štrajk upozorenja

Burić je istakao i činjenicu da zahtjevi Sindikata i zaposlenih podrazumijevaju jedino i samo produženje već postojećih prava sadržanih u Kolektivnom ugovoru Crnogorskog Telekoma prethodnih 15 godina, čije važenje u najvećem dijelu ističe 31. decembra ove godine

1488 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sindikat Crnogorskog Telekoma održao je jednosatni štrajk upozorenja ispred uprave zgrade, poručujući da menadžment svojim ponašanjem, kao i ignorantskim odnosom, u potpunosti derogira socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje sa ciljem eliminisanja Kolektivnog ugovora.

Iz Sindikata su poručili i da menadžment obesmišljava rad Sindikata i njegov značaj.

Predsjednik Sindikata, Željko Burić, kazao je da zaposleni zahtijevaju usklađivanje zarada, odnosno uvećanje cijene rada.

On je objasnio da to ne predstavlja zahtjev za povećanje zarada, već zaštitu vrijednosti zarada od njihovog postojećeg i daljeg obezvrjeđivanja.

Burić je ranije saopštio da zaposleni štrajkuju i zbog nepostizanja dogovora u pregovorima koji traju još od kraja prošle godine, a koji, zbog nespremnosti menadžmenta i odsustva volje za istinskim socijalnim dijalogom, nijesu dali konkretne rezulatate gotovo ni po jednom otvorenom pitanju.

Burić je istakao i činjenicu da zahtjevi Sindikata i zaposlenih podrazumijevaju jedino i samo produženje već postojećih prava sadržanih u Kolektivnom ugovoru Crnogorskog Telekoma prethodnih 15 godina, čije važenje u najvećem dijelu ističe 31. decembra ove godine.

Zaposleni, kako je rekao, protestuju i zbog brojnih nezakonitosti koje menadžment Crnogorskog Telekoma u kontinuitetu preduzima od 2019. godine, kroz nezakonite pojedinačne sporazume sa zaposlenima, nametanjem jednostranih nezakonitih ciljeva, odnosno vrednovanja rezultata rada zaposlenih 2020. i prošle godine, kao i kroz, takođe nezakoniti, pokušaj uvođenja ugovorenih zarada putem aneksa ugovora o radu iz ove godine, i najskorijeg, nezakonitog i jednostranog otkaza dijela Kolektivnog ugovora.