TRAŽE NAKNADE, REGRES, PREVOZ...

Radnici Carina tužili firmu

Direktor i vlasnik Carina DOO Čedo Popović kazao je „Vijestima“ da ne želi da komentariše tužbu
58 pregleda 4 komentar(a)
carine, Foto: Arhiva Vijesti
carine, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.09.2017. 06:58h

Devet stalno zaposlenih u kompaniji Carine, biznismena Čeda Popovića, tužili su tu kompaniju Osnovnom sudu i traže nadoknadu štete koja će se, prema njihovim očekivanjima, utvrditi nakon vještačenja.

Tužioci potražuju naknadu za prekovremeni rad, rad noću, dane tokom državnih i vjerskih praznika, naknadu za neiskorišćene djelove godišnjih odmora, neisplaćeni regres, prevoz, naknadu zbog nepravilnog obračuna zarada, kao i naknadu na ime uvećanja zarada za minuli rad.

Tužena kompanija ima dva elitna ugostiteljska objekta u Ulici slobode i Moskovskoj ulici u Podgorici.. Tužioci su pretežno radili u tim restoranima, dok su u pojedinim slučajevima bili raspoređeni na istim poslovima u drugim ugostiteljskim objektima koji posluju u okviru Carina.

Tužba je podnijeta sudu preko advokatske kancelarije “Tripković & Raičević“. Nezadovoljni radnici tvrde i da su umjesto četrdesetodnevne radne sedmice radili minimum 56 časova. Navode da je ustaljena praksa kod tuženog bio rad noću, te da su godišnje imali samo po sedmicu odmora, znatno manje od minimalnih 20 radnih dana propisanih Zakonom o radu

Tužioci tvrde da im pored nepravilnog obračunavanja zarada tuženi „nije uručivao obračune zarada“

Direktor i vlasnik Carina DOO Čedo Popović kazao je „Vijestima“ da ne želi da komentariše tužbu.

„To ne zavređuje komentar“, kazao je Popović.

Preporučujemo za Vas