Direktori Montenegroberze i CAMA potpisali memorandum o saradnji

"Potpisivanje Memoranduma za obije strane, u ovom trenutku, je od izuzetnog značaja, jer se u praksi pojavljuje sve veći broj slučajeva u kojima manjinski akcionari teško ostvaruju svoja prava", navodi se u saopštenju berze
0 komentar(a)
Montenegro berza CAMA memorandum, Foto: Milorad Milošević
Montenegro berza CAMA memorandum, Foto: Milorad Milošević
Ažurirano: 24.05.2018. 16:16h

Izvršni direktor Montenegroberze, Gojko Maksimović, potpisao je danas “Memorandum o saradnji i razmjeni podataka u oblasti razvoja tržišta kapitala i korporativnog upravljanja” sa Crnogorskom asocijacijom malih akcionara (CAMA), koju zastupa Aleksandar Raspopović.

“Cilj potpisivanja Memoranduma je unapređenje institucionalne koordinacije u oblasti razvoja tržišta kapitala i korporativnog upravljanja, nesmetano funkcionisanje i jačanje stabilnosti tržišta kapitala i adekvatnog regulativnog nadzora nad tržištem kapitala“, saopštili su iz Montenegroberze.

Ovim Memorandumom izražavaju interes i spremnost da kroz stimulisanje i proširivanje saradnje obezbijede adekvatno sprovođenje aktivnosti u oblasti razvoja tržišta.

„Potpisivanje Memoranduma za obije strane, u ovom trenutku, je od izuzetnog značaja, jer se u praksi pojavljuje sve veći broj slučajeva u kojima manjinski akcionari teško ostvaruju svoja prava. Na ovaj način će se i sami manjinski akcionari osjećati mnogo sigurnije, jer će moći da zatraže stručnu pomoć i informacije od profesionalaca zaposlenih u ove dvije institucije, i samim tim mnogo lakše ostvarivati zakonima zagarantovana prava“, navodi se u saopštenju berze.

Bonus video: