Abazović: Radnici Željezare od početka imaju podršku Vlade, ne želim srozavanje imovine kao prethodnih 30 godina

Abazović je zajedno sa rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) predvođenim Milutinom Đukanovićem i Nikolom Rovčaninom, razgovarao sa predstavnicima radnika nikšićke Željezare.

7549 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Radnici nikšićke Željezare od samog početka imaju podršku Vlade u borbi za svoja prava, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović, zajedno sa rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) predvođenim Milutinom Đukanovićem i Nikolom Rovčaninom, razgovarao danas sa predstavnicima radnika nikšićke Željezare.

"Abazović, Đukanović i Rovčanin upoznali su predstavnike radnika sa dinamikom razgovora koji se vode sa vlasnicima turske kompanije Tosčelik i planiranom dinamikom kupovine i preuzimanja nikšićke fabrike", piše u saopštenju Vlade.

Abazović je naveo da Željezara ima enormnu vrijednost i površinu i dobru elektro-mrežu.

"Zaista vjerujem da ako samo malo bude dobre poslovne logike da će se napraviti dobar poslovan aranžman koji će služiti na čast i u korist građana Nikšića i cijele Crne Gore. Cilj je da se imovina države Crne Gore i njenih građana uvećava. Ne želim srozavanje imovine kao prethodnih 30 godina. Želimo uvećavanje kapitala državnih firmi i države Crne Gore", zaključio je Abazović.

Bonus video: