Jelisaveta Zorić Jović v.d. direktorica Fonda rada

Protiv Mrdović bili su predstavnici sindikata, Unije poslodavaca i jedan predstavnik Vlade, dok su tri predstavnika vlade i jedan zaposlenih glasali za Mrdović

7456 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Upravni odbor Fonda rada izabrao je Jelisavetu Zorić Jović za vršiteljku dužnosti direktorice te institucije. Ona je bila direktorica filijale Crnogorske komercijalne banke na Cetinju.

Izabrana je na samoj sjednici na predlog člana upravnog odbora Vuka Novakovića.

Upravni odbor je na početku sjednice po nalogu Upravne inspekcije ponovio glasanje za direktora te institucije između kandidata sadašnje v.d. direktorice Ane Mrdović i Zorana Ratkovića, člana upravnog odbora. Mrdović je dobila četiri glasa od pet potrebnih za izbor, dok je Ratković povukao kandidaturu i glasao za Mrdović.

Protiv Mrdović bili su predstavnici sindikata, Unije poslodavaca i jedan predstavnik Vlade, dok su tri predstavnika vlade i jedan zaposlenih glasali za Mrdović.

Predstavnici Unije poslodavaca ranije su kandidovali Vesnu Ćalović (DPS) za v.d. direktorice Fonda, ali taj predlog nije prošao i pored njihovog insistiranja i kampanje da se izabere.

Juče je Ćalović povukla kandidaturu zbog čega se o tome nije glasalo.

Bonus video: