TO Tivat predstavila ponudu na britanskom tržištu

Iz TO Tivat su precizirali da su za devet mjeseci ove godine, turisti iz Velike Britanije imali 7.699 dolazaka i ostvarili 71.352 noćenja

1406 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Tivat
Foto: TO Tivat

Turistička organizacija opštine Tivat, u saradnji sa Nacionalnom Turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu Tivta na 43. Svjetskoj berzi putovanja WTM 2022. (World Travel Market), koja je održana od 7. do 9. novembra u Londonu.

“Tokom sajma WTM u Londonu, održani su brojni sastanci sa predstavnicima marketinških agencija, medija i turoperatora. Turistička organizacija Tivat uzela je učešće na sastancima gdje se razgovaralo o promociji destinacije na ovom tržistu u narednoj godini. Odlučujući faktor za jednog turistu prilikom odabira destinacije, jeste upravo saobraćajna povezanost. S tim u vezi britanska lou kost aviokompanija Jet2Com je u narednoj godini najavila otvaranje direktne linije Mančester- Tivat koja će saobraćati od početka maja do kraja oktobra što će doprinjeti rastu turističkog prometa iz Velike Britanije, koja se u ovom trenutku nalazi među prvih pet kada su noćenja sa ovog tržišta u pitanju.”- saoptšteno je danas tim povodom iz TO Tivat.

foto: TO Tivat

Precizirali su da su za devet mjeseci ove godine, turisti iz Velike Britanije imali 7.699 dolazaka i ostvarili 71.352 noćenja. Turističke organizacije Tivta, Kotora, i Herceg Novog su ove godine imali izuzetno uspješnu marketinšku kampanju na kanalima turoperatora Jet2Holidays, te je na sajmu razgovarano o saradnji i tokom naredne godine. Brojni predstavnici britanskih medija su iskazali interesovanje za aktivnosti koje Tivat realizuje u procesu pristupa programu Green Destinations i praćenju standarda GSTC-a (Globalnog savjeta za održivi razvoj turizma) jer je u okviru samog sajma organizovan značajan broj panela i diskusuja na temu odgovornog turizma i daljih pravaca razvoja destinacija nakon krize izazvane pandemijom virusa Covid 19.

“Prema najnovijem WTM Industry Report-u koji je predstavljen na ovogodišnjem sajmu, stručnjaci za turizam i putovanja ističu da ne očekuju da će Covid-19 uticati na poslovne aktivnosti sljedeće godine. Samo pet odsto donosilaca odluka o putovanjima i turizmu koji su anketirani za izvještaj WTM reklo je da bi potencijalno povećanje stope Covid-19 negativno utjecalo na njihovo poslovanje u 2023. godini. Umjesto toga, glavna briga za 45 posto ispitanika bili su troškovi života, za koje su rekli da će vjerovatno negativno uticati na njihovo poslovanje u 2023. Sljedeće na listi bila je cijena goriva (13 odsto), rusko-ukrajinski rat (12 odsto), cijene energenata (10 odsto) i strah od haosa na aerodromima (četiri odsto)", naveli su iz TO Tivat dodajući da su britanski specijalizovani mediji tokom WTM sajma posebnu pažnju pokazali za novitete u ponudi "a Tivat je grad koji konstantno napreduje i danas se ubraja u svjetski poznate destinacije, te očekujemo nastavak rasta pozitivnih turističkih trendova".

Bonus video: