Objavljen program Javne rasprave o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu

Pojasnili su da je Nacrtom Odluke o budžetu za 2023. godinu planiran rekordni budžet na nivou od devet miliona eura, kojim je predviđeno značajno uvećanje izdvajanja prije svega za obrazovanje, kulturu i sport

3675 pregleda 3 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Prijestonica Cetinje
Cetinje (Ilustracija), Foto: Prijestonica Cetinje

Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj Prijestonice Cetinje objavio je program Javne rasprave o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu.

Iz Službe gradonačelnika su saopštili da javna rasprava počinje 11. novembra 2022. godine i da će trajati do 25. novembra 2022. godine, dok će se centralna javna rasprava održati 24. novembra 2022. godine u sali za sastanke u zgradi Prijestonice sa početkom u 10 časova.

Nacrt Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu moguće je preuzeti sa zvaničnog sajta Prijestonice Cetinje: www.cetinje.me.

"Pozivaju se svi zainteresovani građani, pravna i fizička lica, preduzetnici i nevladine organizacije da uzmu učešće u ovoj Javnoj raspravi. Sve prijedloge i sugestije mogu se dostaviti na e-mail adresu: sekretarijat.frp cetinje.me ili u pisanoj formi na adresu Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj Prijestonice Cetinje, Ulica Bajova br. 2, Cetinje", navodi se u saopštenju.

Pojasnili su da je Nacrtom Odluke o budžetu za 2023. godinu planiran rekordni budžet na nivou od devet miliona eura, kojim je predviđeno značajno uvećanje izdvajanja prije svega za obrazovanje, kulturu i sport.

"Ovim Nacrtom Odluke o budžetu po prvi put su planirane subvencije za žensko preduzetništvo i za pokretanje i razvoj agrobiznisa u Prijestonici. Pored ovih, Nacrtom Odluke o budžetu, predviđeni su i podsticaji za pokretanje „start-up“ biznisa. Takođe, ovim nacrtom je predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i za porodilje, koje se nalaze na evidenciji kod Zavoda za zapošljavanje, sa dosadašnjih 350 na 500 eura", saopštili su iz Službe gradonačelnika.

Bonus video: