Potpisan ugovor o HE "Kruševo", vrijednost ugovorenog posla 219.000 eura

Rovčanin je tom prilikom istakao da HE "Kruševo" predstavlja veoma važan projekat za kompaniju, kako u pogledu proširenja proizvodnog portfolija, tako i u smislu nastavka ulaganja u obnovljive izvore energije

14157 pregleda 9 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Konzorcijuma kojeg čine Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD (Beograd, Srbija), Gruner Stucky SA (Renens, Švajcarska) i Gruner Balkans DOO (Beograd, Srbija) potpisali su danas ugovor o HE „Kruševo“.

Ugovor su, u Podgorici, potpisali izvršni direktor EPCG AD Nikšić Nikola Rovčanin i generalni direktor Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD Dejan Divac.

"Ovim dokumentom je predviđeno da Konzorcijum izvrši sve poslove u vezi sa izradom studije iskorišćenja hidroenergetskog potencijala rijeke Pive nizvodno od HE „Piva“ (HE „Kruševo“) sa izradom softverske platforme za podršku o izboru optimalne varijante", saopštili su iz EPCG.

Rovčanin je tom prilikom istakao da HE "Kruševo" predstavlja veoma važan projekat za kompaniju, kako u pogledu proširenja proizvodnog portfolija, tako i u smislu nastavka ulaganja u obnovljive izvore energije.

"Mnogo se radujemo saradnji sa renomiranim partnerima, čije učešće predstavlja garanciju kvaliteta, a za nas je ovo veoma važan iskorak u kontekstu nastavka velikog investicionog ciklusa, tim prije što je cijela priča usmjerena ka OIE, čime se stvaraju preduslovi za uspješno sprovođenje energetske tranzicije", rekao je Rovčanin.

foto: EPCG

Divac je kazao da dugogodišnja saradnja između dvije strane uliva povjerenje, naglašavajući da je siguran u to da će i ovaj projekat biti uspješno izveden.

"Mi smo nedavno obilježili 75 godina rada, što je, vjerujemo, pokazatelj ozbiljne tradicije, a naše dugogodišnje partnerstvo sa EPCG garancija je uspjeha i u pogledu realizacije ovog projekta. Sigurni smo da ćemo posao realizovati brzo i kvalitetno, na obostrano zadovoljstvo", naglasio je Divac.

Iz EPCG navode da je vrijednost ugovorenog posla 219.000 eura bez PDV-a, a da je rok za izvršenje usluga 11. maj 2023. godine.

Potpisivanju ugovora su, osim potpisnika, prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja Bojan Đordan, glavni finansijski direktor Miro Vračar, izvršni rukovodilac Direkcije za razvoj i investicije Ivan Mrvaljević, menadžer projekta Nebojša Grbović i izvršni direktor Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD Dejan Vučković.

Bonus video: