Novembar na poljoprivrednom imanju

Bliži se kraj kalendarske godine, a proizvodnja na Šasu teče prema planu

42105 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Voli
Foto: Voli

Nakon uspješne ljetnje sezone na otvorenom polju i u plasteničkoj proizvodnji koja je završena sredinom oktobra, pristupili smo pripremi zemljišta za narednu proizvodnu godinu, informiše nas o trenutnim aktivnostima Jaroslav Stupavski, direktor agrobiznis sektora Kompanije Voli.

Zahvaljujući lijepom vremenu kao i vanrednom angažovanju zaposlenih na Volijevom imanju u Šasu, u prvoj sedmici novembra završena je osnovna obrada zemljišta na otvorenom polju, površine od 50ha. Proizvodna aktivnost je usmjerena na 5,2 hektara plastenika, gdje su berbe, u količini od 5 do 6t svakodnevne. Sa Naše bašte u markete stižu: krastavci, tikvice, zelena salata, spanać, blitva, raštan, mladi luk...

Svi plastenici su posađeni, na svake dvije nedjelje se sade salate puterica i kristalka. Planovi sadnji za sve površine po kulturama za narednu godinu su završeni u septembru, trenutno je u toku nabavka repromaterijala i sjemena kao i naručivanje sadnog materijala. Pravovremeni završetak svih jesenjih radova je preduslov za dobru proizvodnju naredne sezone.

O našem poljoprivrenom imanju na Šasu brine 60 radnika. Svakodnevno u maloprodajnim objektima Volija možete kupiti proizvode Naša bašta, koji se izdvajaju kvalitetom, a koje su brižljivo uzgojile njihove vrijedne ruke.