TO Tivat nagradio najbolje u lokalnom turizmu: Najviše ocjene za zelene destinacije

Direktorica TO Tivat Danica Banjević izrazila je zadovoljstvo što među nagrađenim ima pojedinaca koji su zaslužni za ovo što je Tivat jedna od najprestižnijih destinacija u Crnoj Gori

1961 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele priznanja, Foto: TO Tivat
Sa dodjele priznanja, Foto: TO Tivat

Turistička organizacija Tivat dodijelila je priznanja najboljima u turizmu i ugostiteljstvu. Ta priznanja dodjeljuju se svake pete godine u akciji “,Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” koja se organizuje radi unapređenja kvaliteta usluga, razvijanja gostoprimstva, podizanja turističke kulture i turističke ponude gradaa.

Odlukom Organizacionog odbora na čijem je čelu bila direktorica TO Tivat Danica Banjević a u kojem su bili predstavnici TO, Opštine, Centra za kulturu, turističke privrede i medija, za najbolje preduzeće/kompaniju u turizmu Tivta proglašena je Luštica Development koja razvija novi turistički grad Luštica Bay na obali zaliva Trašte. Za najbolji ugostiteljski objekat - hotel u 2022. godini proglašen je Regent Porto Montenegro. Priznanje najbolji ugostiteljski objekat (restoran, picerija, konoba) pripalo je konobi “Mala barka”. Najbolji ugostiteljski objekat (kafe bar) je Caffe bar hotela “La Roche”.

Jedna od ocjenjivanih kategorija je bila i domaćinstvo koje pruža usluge smještaja, a posljednjih godina najbolji u ovoj kategoriji, po ocjeni žirija, jesu D&D apartmani. Za najbolju turističku agenciju proglašena je Montenegro Destinations, dok je za najbolju turističku manifestaciju nagrađena Boćarska olimpijada koja je ove godine obilježila veliki jubilej - 70 godina postojanja.

Najbolji u kategoriji sredstava informisanja iz oblasti turizma (TV emisije, Radio emisije, Stručni časopisi, internet portali..) je portal Boka news, dok je priznanje za najboljeg novinara u turizmu otišlo u ruke Dragana Popadića iz redakcije Radio Tivta. Za najbolju plažu na teritoriji opštine Tivat proglašeno je kupalište Movida, dok je najbolji direktor - menadžer turističko-ugostiteljske kompanije, ove godine Marko Vujović, menadžer restorana “Big Ben”. Najbolji hotelsko-ugostiteljski radnik je Nada Dabović, radnica u hotelu “Villa Royal”, dok je najjbolji komunalni radnik Šabani Špejtim.

Na ceremioniji je dodijeljeno i posebno priznanje za doprinos u turizmu, koje je otišlo u ruke bivšeg dugogodišnjeg direktora kompanije “Putnik Crne Gora” i direktora nekadašnjeg čuvenog naturističkog naselja “Cluba Mediteranee” na ostrvu Sveti Marko Zlatka Petkovića.

Banjevićeva je izrazila zadovoljstvo što među nagrađenim ima pojedinaca koji su zaslužni za ovo što je Tivat jedna od najprestižnijih destinacija u Crnoj Gori i grad koji je odlično pozicioniran na međunarodnoj mapi destinacija luksuznog, ali i ekološki osviješćenog, zelenog turizma.

”Među ngrađenima su nosioci ekološke oznake “Good Travel Seal”. Ti objekti su i po recenzijama gostiju na buking platformama među najbolje ocjenjenim, zato i poziv svim predstavnicima turističke privrede da se jave i započnu rad na dobijanju ekoloških sertifikata jer upravo ti objekti su među najbolje ocijenjenim od strane turista”, naglasila je Banjevićeva.

Bonus video: