Damjanović - Ozan: Ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i Turske

Ozan je kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja

2212 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocijenjeno je tokom susreta ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da budući da je zajednička namjera da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospješi, analizirani su najvažniji projekti koji se, u saradnji Crne Gore i Turske već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtijevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija.

"U tom kontekstu razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Toščelik i Elektroprivrede Crne Gore oko kupovine Željezare Nikšić", navodi se u saopštenju.

Iz resora su dodali da analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz pomenute zemlje, razmatran je i slučaj Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija.

Ozan je kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja.

Bonus video: