Đukanović: EPCG povećava izvoz, početo sa prodajom viška struje, zarađeno više od tri miliona eura

On je saopštio da je EPCG izdržala sve pritiske - energetsku krizu, enormne cijene na berzi, lošu hidrologiju i neutemeljene napade starih struktura moć

19204 pregleda 38 komentar(a)
Đukanović, Foto: EPCG
Đukanović, Foto: EPCG

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović poručio je na svom Tviter profilu da EPCG povećava izvoz.

On je saopštio da je Crna Gora počela sa prodajom viška električne energije i zaradila 3.011.174,91 eura.

On je dodao da je EPCG izdržala sve pritiske - energetsku krizu, enormne cijene na berzi, lošu hidrologiju i neutemeljene napade starih struktura moć.

"Sada ponosno možemo reći da ćemo ostati stabini i biti lokomotiva razvoja Crne Gore, a da pritom nijesmo povećali cijenu aktikvne energije za domaćinstva", napisao je Đukanović na Tviteru.

Poručio je da su računi mjesecima unazad bili isti, a prethona tri dana EPCG je počela sa prodajom viška električne energije i zaradila preko 3 miliona, odnosno 3.011.174,91 eura.

Prema njegovim riječima kao što su najavljivali da će doći vrijeme za izvoz iz Crne Gore i zaradu, i zadovoljstvo im je da o početku tog procesa obavijeste sve stanovnike Crne Gore.

"Građanima dugujemo ogromnu zahvalnost na podršci, strpljenju i spremnosti da prepoznaju značaj kampanje "Štedimo". EPCG radi", zaključuje Đukanović.

Bonus video: