Bokan: Voli je protiv radne nedjelje

Bokan je kazao kako smatraju da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna

16376 pregleda 62 komentar(a)
Sa sastanka odbora, Foto: Mediabiro
Sa sastanka odbora, Foto: Mediabiro

Vlasnik kompanije "Voli" Dragan Bokan kazao je, na sastanku odbora udruženja trgovine u Privrednoj komori, da je ta kompanija protiv radne nedjelje.

Na današnjem sastanku tog odbora održavaju se pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji.

"Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju.

"Pozivamo na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona", naveo je Bokan, kako prenosi Mediabiro.

Bokan
Bokanfoto: Mediabiro

Bokan je kazao kako, shodno tome, smatraju da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

"Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca.

"Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga da se 'preko noći' i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati", kazao je Bokan.

Bonus video: