Pitanje o neradnoj nedjelji riješiti kroz dijalog svih uključenih strana

Oni su se, kako je saopšteno iz UPCG, osvrnuli na primjenu Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji predviđa neradnu nedjelju u sektoru trgovine, te njegovim efektima na sveukupno ekonomsko stanje u zemlji

4451 pregleda 2 komentar(a)
Foto: UPCG
Foto: UPCG

Pitanje o neradnoj nedjelji mora se rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države, saopšteno je na sastanku predsjednika Unije poslodavaca (UPCG), Predraga Mitrovića i potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem i ministra poljoprivrede, Vladimira Jokovića.

Oni su se, kako je saopšteno iz UPCG, na sastanku koji je održan u prostorijama te asocijacije osvrnuli na primjenu Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji predviđa neradnu nedjelju u sektoru trgovine, te njegovim efektima na sveukupno ekonomsko stanje u zemlji.

„U veoma otvorenoj diskusiji, na sastanku su razmijenjene informacije o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja privrednika, kao i o planiranim aktivnostima koje će Ministarstvo poljoprivrede u narednom periodu realizovati, sa ciljem pomoći biznis sektoru”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je apostrofirano pitanje potpisivanja novog Opšteg kolektivnog ugovora (OKU), koje se očekuje u narednim danima, te efektima koje će ono donijeti.

“U tom kontekstu, razgovarano je i o stanju socijalnog dijaloga, te potrebi za rješavanjem zajedničkih pitanja od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici UPCG upoznali su Jokovića i sa dosadašnjim aktivnostima koje je UPCG sprovela u cilju uspostavljanja bližih odnosa crnogorskih privrednika sa privrednicima Italije i regije Toskana, te benefitima budućih ulaganja i saradnje dvije države.

Kako je naglašeno, uspostavljena saradnja mora biti nastavljena i podržana i od Ministarstva, sa akcentom na investicione potencijale sektora turizma, poljoprivrede, energetike i građevinarstva.

Sastanku su prisustvovali i generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović i članovi Upravnog odbora Nenad Drašković i Dragutin Mitrović.

Bonus video: