Radnici Željezare za petak najavili proteste na više lokacija

Planirani protesti ispred Elektroprivrede, Ambasade Turske, zgrade Predsjednika Crne Gore i Vlade

15237 pregleda 15 komentar(a)
Vujović (arhiva), Foto: Svetlana Mandić
Vujović (arhiva), Foto: Svetlana Mandić

Na današnjem zboru radnika Željezare Tosčelik donijeta je odluka da u petak, 2. decembra, kada se navršava šest mjeseci od njihovog protesta organizuju protestne skupove na više lokacija.

"Odlučili smo da šest mjeseci od početka ove naše agonije obilježimo protestnim skupovima ispred institucija za koje smatramo da su odgovorne za ovo naše stanje u kojem se nalazimo. Prva je Elektroprivreda od koje zahtijevamo da traže od Tosjali holdinga da što prije odgovore na ponudu koju su poslali. Druga je Ambasada Turske, kao najveći predstavnik Republike Turske u Crnoj Gori, gdje ćemo tražiti od gospođe Ozan da se uključi u pregovore i da traži od Tosjali holdinga da prihvati ponudu Elektroprivrede. Treća je možda i najvažnija u ovoj našoj priči, a to je predsjednik Crne Gore. To je jedina adresa koja je ostala zatvorena za radnike Željezare ovih šest mjeseci. Znamo da predsjednik po Ustavu ne vodi unutrašnju politiku, ali je bio glavni u prodaji i uništavanju Željezare svih ovih godina. A sad nema vremena da primi radnike Željezare", kazao je Ivan Vujović, predstavnik radnika.

Posljednja adresa gdje će u petak protestovati je Vlada.

"Želimo da poručimo premijeru da se nadamo da će ispuniti obećano radnicima, da ih neće pustiti. I da pokaže otklon od politike prethodnih vlada, što se mi najiskrenije nadamo da hoće", poručio je Vujović.

Bonus video: