Osnovni sud saslušaće bivšeg poslodavca aktuelnog zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

Advokati ACG i Radulovića su na ročištu tražili da se sasluša Đondović, što je sud prihvatio, i naglasili da dokumentacija koju je dostavio Radulović pri konkursu pokazuje da je zadovoljio uslove konkursa

8981 pregleda 2 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Osnovni sud u Podgorici na današnjem ročištu donio je rješenje da u dokaznom postupku sasluša svjedoka Darka Đondovića, povodom spora koji je bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma (ACG) Biljana Knežević pokrenula protiv te kompanije zbog navodno nezakonitog imenovanja Petra Radulovića na poziciju zamjenika izvršnog direktora.

Đondović je izvršni direktor kompanije "WIR Metaloprerada", koji je je potpisao dopis dostavljen ranije sudu u kojem se navodi da je Radulović bio zaposlen u toj kompaniji od 1. marta 2014. do kraja 2017. na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta. Uslov na konkursu za zamjenika izvšrnog direktora ACG bilo je radno iskustvo na poslovima upravljanja.

Knežević je ranije tvrdila da to radno iskustvo nije evidentirano u radnoj knjižici, tako da Radulović nije zadovoljio uslove konkursa.

Biljana Knežević
Biljana Kneževićfoto: Boris Pejović

Zavod za zapošljavanje je u izjašnjenju naveo da se Radulović u periodu od 28. avgusta 2014. do 19. marta 2015. vodio kao nezaposlena osoba.

Na ročištu Knežević je naglasila da su u Radulovićevoj dokumentaciji data dokumenta za poslove rukovođenja, a ne i upravljanja kako je traženo oglasom.

Advokati ACG i Radulovića su na ročištu tražili da se sasluša Đondović, što je sud prihvatio, i naglasili da dokumentacija koju je dostavio Radulović pri konkursu pokazuje da je zadovoljio uslove konkursa.

Knežević je ranije od Uprave prihoda i carina (UPC) dobila potvrdu da Radulović nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje u "WIR Metaloprerada", a advokati ACG i Radulovića su ukazali da je indikitivno da je tu informaciju UPC dostavila u roku od 24 sata po zahtjevu Knežević, što je nezapamćena praksa.

Bonus video: