Vujović: Radnici Željezare neće dozvoliti da se istorija izbriše

"Pozivamo državu da napokon stane na put lošim i bahatim investitorima koji su dovođeni u prethodnom periodu, a bili su sve bez investitori", poručio je predstavnik radnika

2623 pregleda 12 komentar(a)
Sa jednog od protesta radnika Željezare, Foto: Svetlana Mandić
Sa jednog od protesta radnika Željezare, Foto: Svetlana Mandić

Radnici Željezare sjutra će protestovati ispred Elektroprivrede, Ambasade Turske, a rekli su da će obići i predsjednika i premijera države.

Na taj način obilježiće šest mjeseci od kada, kako rekoše, traje njihova i agonija njihovih porodica.

"Tačno je šest mjeseci tragedije jedne fabrike koja za nekoliko dana proslavlja 66 postojanja, ali odlukom jednog bahatog turskog investitora planirano je da se ta fabrika ugasi i da se izreže u staro željezo. Poručujemo da se to sigurno neće desiti, jer radnici neće dozvoliti da se jedna istorija izbriše kao da nikad nije ni postojala. Radnici poštuju sebe i svoje očeve i djedove koji su gradili i izgradili ovu fabriku i zato pozivamo državu da napokon stane na put lošim i bahatim investitorima koji su dovođeni u prethodnom periodu, a bili su sve bez investitori. Zato pozivamo sjutra i bivše radnike Željezare da dođu da podrže sadašnje radnike da spasimo našu fabriku i da ova fabrika ponovo počne da privređuje i proizvodi čelik", poručio je Ivan Vujović, predstavnik radnika.

Bonus video: