Đurović predložen za predsjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor je predložio Skupštini da poslanicu Jovanku Bogavac (PzP) izabere za članicu Odbora za rodnu ravnopravnost. Predložio je klub poslanika Pokreta za promjene

9390 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Administrativni odbor je predložio Skupštini Crne Gore da za predsjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet imenuje poslanika Demokratskog fronta (DF) Dejana Đurovića.

Đurovića su za tu poziciju predložile kolege iz poSlaničkog kluba, a na sjednici odbora su predlog podržali članovi tog radnog tijela iz redova Demokrata, DF-a, SNP-a i Građanskog pokreta Ura.

Odbor je predložio Skupštini da poslanicu Jovanku Bogavac (PzP) izabere za članicu Odbora za rodnu ravnopravnost. Predložio je klub poslanika Pokreta za promjene.

Skupštini je predloženo da imenuje Vladimira Martinovića (Demokrate) za člana Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a Tamaru Vujović (Demokrate) za predsjednicu Odbora za poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje. Za te pozicije ih je predložio poslanički klub “Demokrate, Demos - Mir je naša nacija”.

Odbor je donio rješenje o prestanku mandata i prestanku prava na zaradu Bobanu Stanišiću na mjesto savjetnika potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak, jer je podnio ostavku. Stanišiću je, shodno rješenju Odbora, omogućeno da prima naknadu po prestanku funkcije.

Na poziciju savjetnika potpredsjednice Skupštine Crne Gore je, na predlog potpredsjednice Branke Bošnjak, Odbor imenovao Nedu Papović – Marković.

Predsjednik Odbora Dragan Krapović je saopštio da je prethodna predsjednica tog radnog tijela Suzana Pribilović donijela rješenja o prestanku prava na zaradu i rješenja o naknadama po prestanku funkcije ranijim ministrima u 43.Vladi, bivšem ministru bez portfelja Adrijanu Vuksanoviću, vanjskih poslova Ranku Krivokapiću i odbrane Rašku Konjeviću.

Donijeto je rješenje o prestanku prava na zaradu bivšoj potpredjsednici Vlade za spoljnu politiku i ministarki evropskih poslova Jovani Marović.

Bonus video: