Air Montenegro: Dodatni letovi za Prag od 2023, nove destinacije Brno i Bratislava

Letovi iz Tivta ka Pragu odvijaće se od maja četiri puta sedmično, dok će prvi letovi na novim relacijama početi od juna iduće godine

8188 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Nacionalni avio-prevoznik Air Montenegro saopštio je da uvodi dodatne letove za Prag od naredne godine, kao i nove linije za Brno i Bratislavu.

Letovi iz Tivta ka Pragu odvijaće se od maja četiri puta sedmično, duplo više u odnosu na ovu godinu, dok će prvi letovi na novim relacijama iz Tivta ka Brnu i iz Podgorice ka Bratislavi početi od juna 2023. godine.

Kako je saopšteno iz kompanije, u toku je "intenzivna priprema" naredne sezone i uspostavljanje starih i novih destinacija ka kojima će saobraćati.

Kazali su da, između ostalog, planiraju širenje flote.

„Zimski period koristimo kako bismo na vrijeme pripremili narednu sezonu, koja će, sigurni smo biti još uspješnija od ovogodišnje. Planiramo širenje flote i ponovno pokretanje letova ka destinacijama koje su se u 2022. pokazale kao vrlo atraktivne za turiste koji dolaze u našu zemlju. Takođe, u toku su finalne pripreme za otvaranje linija ka novim gradovima, a poseban potencijal vidimo u češkom tržištu, odakle postoji velika zainteresovanost putnika. Od naredne godine letjećemo za Prag i Brno, a zbog velike potražnje planiramo da povećamo broj letova koji će se odvijati sve do oktobra. U ovom trenutku bilježimo veliko interesovanje i slovačkih turista, koji će imati direktne letove ka Podgorici iz Bratislave“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz kompanije, povezivanje sa tim destinacijama doprinijeće i produženju turističke sezone, te promociji Crne Gore kao cjelogodišnje destinacije.