Vlada spremila privremeno rješenje za bolnicu Meljine

Abazović se danas sastao sa čelnicima hercegnovske Opštine, kojima je kazao da lokalna vlast nezavisno od Meljina mora planirati gradnju bolnice

10539 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Predsjednik Vlade Crna Gore Dritan Abazović govoreći o stanju u bolnici Meljine naveo je da Vlada ne može da radi ono što građani očekuju jer je na snazi privremena mjera tužilaštva.

"Uprkos tome mi ćemo taj problem da riješimo", rekao je Abazović.

Naveo je da postoje tri modela o tome kako će da idu prema tom rješenju i najavio da će se na ovonedjeljnoj sjednici Vlade donijeti prva mjera u tom pravcu.

"Moja sugestija i rekao sam to predsjedniku opštine Herceg Novog (Stevan Katić) da oni moraju da odrede novu parcelu za gradnju bolnice bez obzira na ishod bolnice Meljine", naveo je Abazović.

Poručio je da će građani tog dijela države imati bez restrikcija mogućnost zdravstvene zaštite.

"U ovom trenutku oni su u dubiozama, nisu primili sve zarade. Vjerujem da ovim bajpasiranjem o kojem smo se dogovorili preko Fonda zdravstva, samo treba da vidimo kako ćemo da ga operacionalizujemo, da ćemo biti u situaciju da oni makar za određeni vremenski period nemaju potrebu da brinu za neku osnovnu situaciju", naveo je premijer.

Nakon toga, Abazović je kazao da će u saradnji za zaštitnicom imovinsko pravnih interesa države i tužilaštvom dogovoriti o tome da li država može trajnije da uzme bolnicu Meljine na upravljanje.

"Država ima raspoloženje, ima i sredstva, ali ne može da radi stvari koje su protivzakonite".

Bonus video: