Abazović: Ostale tehničke stvari u procesu kupovine Željezare

Nekoliko desetina radnika se okupilo ispred zgrade Vlade, čekajući ishod sastanka

22021 pregleda 21 komentar(a)
Abazović, Foto: Ivan Ivanović
Abazović, Foto: Ivan Ivanović
Ažurirano: 06.12.2022. 13:52h

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, obratio se novinarima i radnicima nakon što je napustio sastanak zbog drugih preuzetih obaveza, a sastanak se i dalje vodi.

Abazović je kazao da su ostali tehnički detalji kada je u pitanju proces kupovine nikšićke Željezare od strane Elektroprivrede (EPCG).

"Mislim da sve ide u pravom pravcu i imaćete informaciju čim oni završe... Pričali smo za radnike, sve je ok za njih, sve je ok za svaku moguću stvar. Imaju malo nekog opreza oko poreza i tehničkih stvari, ali to vas ne treba da opterećuje. Mislim da smo jako blizu", kazao je Abazović radnicima.

Upitan da li očekuje da se danas postigne konačno rješenje, Abazović je kazao da je njegova molba da predstavnici dviju strana danas "pruže ruku jedni drugima i da se dogovor postigne".

"Osjećam da smo blizu, razumijem njihovu neku bojazan za neke stvari, a i oni razumiju našu stranu. Utisak je da svako ima neko izraženu komponentu prema radnicima...", naveo je premijer.

Na sastanku su predstavnici turske kompanije Tosčelik, rukovodstvo Elektroprivrede Crne Gore i predsjednik Opštine Nikišić Marko Kovačević u vezi sa kupovinom nikšićke Željezare.

U ime željezaraca juče se oglasio Ivan Vujović, koji je poručio da se nada da će se agonija napokon početi da rješava, jer radnici su i više nego iscrpljeni, ali istrajni u borbi za sebe i svoje porodice.

Nekoliko desetina radnika se okupilo ispred zgrade Vlade, čekajući ishod sastanka.

Radnici ispred zgrade Vlade
Radnici ispred zgrade Vlade foto: Ivan Ivanović

Bonus video: