"Svi lovci da prisustvuju skupštini u četvrtak"

Predstavnik grupe od 70 lovaca Dejan Ivanović poručio da će na svakoj narednoj skupštini, kao i na prethodnoj, lovci ući na sjednice i učestvovati u donošenju odluka kao i o glasanju za izbor predjsednika

2953 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predstavnik grupe od 70 lovaca Dejan Ivanović pozvao je sve lovce da prisustvuju skupštinu Lovačke organizacije Podgorica u četvrtak, kako bi spriječili, kako je naveo, nezakonito produživanje još jednog mandata aktuelnog saziva skupštine koja je namjerila da izabere novog predsjednika po svojoj volji.

Ivanović je "Vijestima" kazao da ta grupa će neće dozvoliti održavanje skupštine, ako im se ne dozvoli da prisustvuju njenom održavanju.

On je istakao da "napokon istina o bezakonju i finansijskim malverzacijama izlazi na vidjelo", te da su bile potrebne godine borbe da bi uspjeli da dokažu da je lovačko društvo Podgorica "privatizovano od strane pojedinaca i grupe decenijskih deleagata".

Na Skupštini održanoj prije desatak dana naveo je da su se čelni ljudi Lovačke organizacije i delegati unaprijed dogovorili da će novi predsjednik biti nekadašnji upravnik lovišta, a sadašnji penzioner Momo Milić, kojeg optužuje za zloupotrebu položaja, te lažno pravdanje finansijskih sredstava koji se svake godine predaje Ministarstvu poljoprivrede na usvajanje.

"Na nedavnoj skupštini rekli smo delegatima iz Zete i Malesije da oni ne pripadaju skupštini Lovačkog društva Podgorica jer oni nisu sekcija, nego su samostalna lovačka društva koji treba da imaju svoje skupštine u čijem radu se ne miješaju lovci lovačkog društva Podgorica. Ali svakako naše druženje i zajednički lovovi se ne smiju poremetiti", rekao je on.

Dodao je da će na svakoj narednoj skupštini kao i na prethodnoj lovci ući i učestvovati u donošenju odluka kao i o glasanju za izbor predjsednika.

"Naša prava koja nam garantuje Zakon ove države, a to je da imamo pravo prisustva, ne mogu nam oduzeti ni Uprava policijem a kamoli neko privatno obezbeđenje. U koliko nam ne dozvole da prisustvujemo održavanju Skupštine mi ćemo je bojkovati i nećemo dozvoliti da se održi takva skupština. Još jednom upozoravamo tkz. delegate da nema glasanja bez dogovora sa lovcima čiji bi oni trebali biti predstavnici. Jedan od dokaza kako funkcioniše Skupština lovačkog društva Podgorica je i taj da je na prethodnoj skupštini odluka o poskupljenju članarine usvojena sa deset glasova za", naveo je Ivanović.

Bonus video: