Mali akcionari zadovoljni ponudom za akcije Luke Bar

Iz CAMA najavili da će Vladi poslati inicijative za raskid ugovora o zakupu imovine Ulcinjske rivijere i prodaje Kontejnerskih terminala

4770 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mali akcionari zadovoljni su ponudom države da otkupio dio akcija Luke Bar, koji Vladi nedostaje da bi imala dvotrećinsko vlasništvo.

"Iako smo bili stava da akcije ne prodamo ni za jedan cent ispod 1 eura, jer bi procjena u ovom trenutku pokazala da akcije vrijede između 1,5 i 2 eura, obzirom da se Vladina ponuda odnosi na sve akcije sa berze, mišljenja smo da treba prihvatiti ponudu od 90 centi. Naravno, to je individualna odluka koju svaki akcionar treba da donese za sebe da li prodati sada ili participirati u budućem uspjehu Luke bar koja je u usponu ili pak potencijalno iskoristiti pravo nesaglasnih akcionara u eventualnom spajanju i ostvariti veću cijenu", kazao je predstavnim Crnogorske asocijacija malih akcionara (CAMA) Tripko Krgović.

Vlada je danas dala nalog na berzu za kupovinu oko 10,5 miliona akcija Luke Bar po cijeni do 90 centi po akciji.

Povezani članci

09. Decembar 2022.

Vlada kupuje 10 i po miliona akcija Luke Bar

Krgović je naveo da je jako zadovoljan što su svojim aktivnostima mobilisali oko pet odsto novih akcionara koji do sada nisu bili aktivni, a radi se o stotinama crnogorskih porodica koje su sada u prilici da unovče svoje akcije.

"CAMA će uskoro poslati Vladi inicijativu za raskid ugovora o zakupu imovine Ulcinjske rivijere i prodaje Kontejnerskih terminala, sa osnovanim razlogom kako da vrate u prvom slučaju otetu a u drugom u bescijenje datu imovinu onima koji nisu ispunili ugovorne obaveze investiranja, već dobili kredite na osnovu zalaganja aktive iz predmetnih ugovora. Očekujemo od svih članova Vlade da se rukovode interesima države Crne Gore, a ne interesa drugih država i stranih korpporacija, i raskinu pomenute ugovore", kazao je Trgović.

Bonus video: