Demokrate traže da se omogući nastavak rada TE Pljevlja

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin ukazao da je postojećim zakonom Termoelektrani odobren rad do 20.000 radnih sati, a najkasnije do 31. decembra 2023.

5720 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Klub poslanika Demokrata uputio je u skupštinsku proceduru predlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o industrijskim emisijama, kojim se omogućava nastavak rada Termoelektrane Pljevlja.

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin napisao je na svom fejsbuk nalogu da je postojećim zakonom Termoelektrani odobren rad do 20.000 radnih sati, a najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

“Uz to, integrisana dozvola za rad Termoelektrane ističe 22. marta naredne godine. Imajući u vidu značaj Termoelektrane, potpuno je jasno da je neophodna zakonodavna intervencija kako bi se eliminisale sporne odredbe, jer je svakako u toku spor sa Evropskom energetskom zajednicom, a ono što je najvažnije 15.10.2024. godine završava se ekološka rekonstrukcija koja će granice sumpora, azota i praškastih materija dovesti u nivo koji propisuju Direktive Evropske unije”, napisao je Rovčanin.

Bonus video: