Odložen izbor direktora Fonda PIO

Fond je ranije zatražio mišljenje od Agencije za sprječavanje korupcije da li Jadranka Milošević koja je i jedan od kandidata, ali i član Upravnog odbora, može glasati

11580 pregleda 10 komentar(a)
Fond PIO, Foto: Luka Zeković
Fond PIO, Foto: Luka Zeković

Upravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja odložio je današnju sjednicu na kojoj je trebao da izabere novog direktora za utorak naredne sedmice.

Nakon testiranja Uprava za ljudske resurse, postoje četiri kandidata sa najvećim ocjenama.

Fond je ranije zatražio mišljenje od Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da li Jadranka Milošević koja je i jedan od kandidata, ali i član Upravnog odbora, uopšte može glasati.

Povezani članci

15. Decembar 2022.

ASK vaga mogu li u Fondu PIO glasati za sebe

Kandidati za izbor su bivša direktorica i članica sadašnjeg Upravnog odbora Fonda PIO i funkcionerka DPS-a Jadranka Milošević, bivši direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje Jovo Pajović, sadašnji vršilac dužnosti direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić (DF) i bivši direktor Uprave za vode i potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić.

Većinu u Upravnom odboru Fonda PIO, izabranom u avgustu ove godine, imaju partije koje su glasale za smjenu sadašnje Vlade. Dva predstavnika ima DPS, Jadranku Milošević i Kemala Đečevića, predstavnik Bošnjačke stranke je predsjednik upravnog odbora Alija Košuta, dok je “predstavnik Vlade” i Marko Kastratović (SDP). Preostala tri člana su iz Saveza penzionera, sindikata i Unije poslodavaca.

Bonus video: