Fond PIO odložio odluku o imenovanju direktora

Upravni odbor će odluku o imenovanju direktora, shodno proceduri koja je u toku, donijeti u najkraćem roku nakon formiranja punog sastava ovog organa upravljanja

6637 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Upravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), na današnjoj sjednici odložio je odluku o imenovanju direktora te insitucije zbog razrješenja predsjednika i dva člana tog organa upravljanja, do imenovanja novih.

"Upravni odbor je konstatovao da je na prethodnoj sjednici donijeta odluka o određivanju Ranka Aligrudića za vršioca dužnosti direktora Fonda, do imenovanja direktora Fonda, a najduže na period od šest mjeseci, te je shodno navedenom obezbijeđen kontinuitet izvršne funkcije u ovoj instituciji", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor će odluku o imenovanju direktora, shodno proceduri koja je u toku, donijeti u najkraćem roku nakon formiranja punog sastava ovog organa upravljanja.

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela rješenje o razrješenju predsjednika Upravnog odbora Fonda PIO Alije Košute.

Takođe, kako je saopšteno iz Vlade, razriješeni su članovi tog tijela, Marko Kastratović i Jadranka Milošević.

Bonus video: