Amandman SD-a na budžet: Povećati iznos za materijalno obezbjeđenje porodice, a smanjiti druge troškove

Porućili su da će povećanje od oko 50 odsto za iznos materijalnog obezbjeđenja djelimično olakšati veoma težak život

5284 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Poslanici Socijaldemokrata (SD) predložili su amandman na Predlog Zakona o budžetu za 2023. kojim se predviđa povećanje iznosa sredstava za materijalno obezbjeđenje porodice, a smanjenje drugih troškova.

"Navedenim amandmanom omogućava se da se dio iznosa sredstava koja su namijenjena za administrativni materijal (za iznos od 400.000 eura), službena putovanja (za iznos od 400.000 eura), konsultantske usluge (za iznos od 500.000 eura) i ugovore o djelu (za iznos od 3.700.000 eura) preusmjere na materijalno obezbjeđenje porodice", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Kako navode iz SD-a, u pitanju je socijalno izuzetno ugrožena kategorija građana, posebno u svijetlu drastičnih povećanja troškova života uslovljenih ogromnim rastom cijena brojnih roba i usluga.

Osim toga, ta kategorija građana je, kako navode, ostala bez adekvatne podrške tokom perioda drastičnog povećanja troškova života.

“Ovo povećanje od oko 50 odsto za iznos materijalnog obezbjeđenja će djelimično olakšati veoma težak život navedene kategorije građana”, ističu iz te partije.

U SD-u zaključuju da predloženi amandman ne zahtijeva dodatna sredstva u budžetu, već se predlaže da se neophodna sredstva preusmjere sa pozicije drugih troškova.

Bonus video: