Predložena rješenja kompanije CBS mogla bi podstaći rast srednjih i malih preduzeća

CBS je konsultant, finansijski posrednik i firma koja se bavi razvojnim projektima. Kompanija ima sjedište u Albaniji, sa aktivnostima u Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu

2543 pregleda 0 komentar(a)
Sa održanog sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Sa održanog sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Mogući modeli saradnje, kao i implementacija regionalnog projekta za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća bile su teme sastanka državnog sekretara za energetiku i saobraćaj u Ministaratvu kapitalnih investicija, Admira Šahmanovića sa predstavnicima konsultantske kompanije CBS.

Iz MKI su saopštili da je Šahmanović danas razgovarao sa izvršnim direktorom CBS-a, Eniom Jacom, konsultantom za bankarsko i finansijsko poslovanje, Sergeom Guayom i specijalistom na polju energetskih rešenja, Ormirom Shqarrijem.

"Raduje me ovakav vid interaktivne diskusije na osnovu prezentacije inovativnih rješenja koje ste nam izložili, te sam stanovišta da je organizovanje narednog sastanka, sa predstavnicima svih relevantnih institucija, naredni korak kojim ćemo, na obostrano zadovoljstvo, bliže definisati modalitete zajedničke saradnje", rekao je Šahmanović.

U fokusu sastanka bila je implementacija regionalnog projekta koji finansira USAID u cilju unapređenja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz kreiranje inovativnih finansijskih instrumenata i povećanja likvidnosti tržišta u zemlji.

Razgovarano je i o dizajniranju kreditne linije za takozvani green leasing, kojom će se stanovništvu omogućiti bolji pristup sredstvima za izgradnju solarnih kapaciteta.

CBS je konsultant, finansijski posrednik i firma koja se bavi razvojnim projektima. Kompanija ima sjedište u Albaniji, sa aktivnostima u Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu.

Njihova misija je da pokrenu projekte održivog ekonomskog razvoja kroz inovativne prakse usresređene na kupce i ekološki prihvatljive metode u poljoprivredi, turizmu, lokalnom razvoju i finansijskom sektoru. Kompanija je proširila savjetodavne aktivnosti u pravcu uključivanja bankarskog sektora i finansijaskog savjetovanja.

Predložena rješenja, kako su prezentovali predstavnici kompanije, mogla bi osloboditi značajan kapital, kako bi podstakla rast srednjih i malih preduzeća u Crnoj Gori. Predstavljeni materijali su, kako je objašnjeno, dali jasniji uvid u rešenja koja su kompanijski produkt, te su opredijeljeni stavovi o zainteresovanosti crnogorskih institucija za ista.

Bonus video: