SD: Izraditi strategiju demografskog razvoja i borbe protiv siromaštva, obezbijediti besplatni prevoz učenika

Iz SD-a predložili da Skupština donese zaključak kojim zadužuje Vladu da sprovede neophodne aktivnosti u pravcu izrade "nekoliko veoma važnih strategija"

6096 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Poslanici Socijaldemokrata (SD) predložili su, povodom rasprave o Predlogu Zakona o budžetu, da Skupština donese zaključak kojim zadužuje Vladu da sprovede neophodne aktivnosti u pravcu izrade "nekoliko veoma važnih strategija".

To su, ističu u SD-u, strategija demografskog razvoja, odnosno populacione politike jer tri četvrtine opština bilježe u kontinuitetu negativan prirodni priraštaj. Zatim, strategija borbe protiv siromaštva, jer su svaki četvrti građanin i svako treće dijete u riziku od siromaštva.

Takođe, Socijaldemokrate su predložile da se sprovedu aktivnosti u pravcu realizacije besplatnog prevoza učenika, jer se "radi o problematici koja se ponavlja iz godine u godinu", kao i besplatne užine za djecu iz socijalno ranjivih kategorija

“Sredstva za sprovođenje navedenih aktivnosti, u skladu sa dinamikom realizacije, obezbijediila bi se iz tekuće budžetske rezerve”, saopštili su iz SD-a.

Bonus video: