Crno na bijelo: Dodatna izdvajanja za nauku i prosvjetu, sjever, izgradnju prve faze parka na prostoru kasarne Morača

"Amandmanima je prethodno traženo obezbjeđivanje sredstava za lijek 'Trikafta' za oboljele od cistične fibroze, uređaj za magnetnu rezonancu i rekonstrukciju Internog odjeljenja u Bijelom Polju"

9192 pregleda 9 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Poslanici Kluba "Crno na bijelo" (GP URA i Civis), amandmanima na Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu tražiće izdvajanje dodatnih sredstava za nauku i prosvjetu, obezbjeđivanje sredstava za dokumentaciju i izgradnju prve faze parka na prostoru Kasarne "Morača" u Glavnom Gradu, ali i sredstva za realizaciju i izgradnju projekata na sjeveru Crne Gore, odnosno Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima i Petnjici.

To je saopšteno iz Građanskog pokreta URA (GP URA).

Takođe, kako navode, poslanici će tražiti izdvajanje sredstava za projekte u oblasti obrazovanja kao što su izgradnja amfiteatra sa pratećim sadržajima za Policijsku akademiju Danilovgrad, dogradnja postojećeg objekta JU OŠ "Vlado Milić" i "Pavle Rovinski", sredstva za završetak radova za fiskulturne sale JU OŠ "Lovćenski partizanski odred" i OŠ "Mrkojevići" u Baru, obezbjeđivanje računarske opreme i digitačlizaciju objekata brazovanja, sredstva za projekte centralnog grijanja u JU Obrazovnom centru "Šavnik", JU OŠ "Kekec" u Baru, JU OŠ "Rifat Burdzović Tršo" u Bijelom Polju.

"Amandmanima je prethodno traženo obezbjeđivanje sredstava za lijek 'Trikafta' za oboljele od cistične fibroze, uređaj za magnetnu rezonancu i rekonstrukciju Internog odjeljenja u Bijelom Polju. Iz kluba napominju da nastavljaju rad na pobolšanju uslova za život svih građana Crne Gore i nadaju se da će nastojanja poddržati nadležna ministarstva i kolege u Skupštini Crne Gore", piše u saopštenju.

Zaključuju da je ulaganje u nauku i obrazovanje višestruka korist i dobit za našu državu, a ulaganje u određene projekte ima za cilj poboljšanje uslova života i rada na sjeveru Crne Gore.

Bonus video: