Ambasada Bugarske donirala 35 hiljada eura Domu zdravlja Mojkovac

Mojkovac je primjer kvalitetne saradnje lokalne samouprave i zdravstvenog sistema, poručio je Dragoslav Šćekić

5856 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Dom zdravlja Mojkovac rekonstruisaće dio krova i novim trotoarima urediti prostor oko zdravstvenog objekta.

Do rekonstrukcije će doći zahvaljujući donaciji vrijednoj 35 hiljada eura, koju je opredijelila Ambasada Bugarske.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je danas bio u zvaničnoj posjeti Opštini Mojkovac.

On je uputio zahvalnost Vladi i narodu Bugarske na značajnoj pomoći, ističući je kao primjer odgovornog i prijateljskog odnosa dvije države.

"Drago mi je što su izabrali baš grad sa sjevera Crne Gore i što su prepoznali značaj ulaganja u ovu regiju naše države, prije svega zato što je je na ovom području neophodno ulaganje u infrastrukturu i unapređenje zdravstvene zaštite.Takođe, zahvalio bih se i lokalnoj samoupravi i predsjedniku opštine Vesku Deliću na inicijativi i prepoznavanju značaja ulaganja u zdravstveni sistem i samim tim na njihovom doprinosu unapređenju pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima Mojkovca", kazao je Šćekić, a navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dom zdravlja Mojkovac
foto: Ministarstvo zdravlja

Poručio je da su razgovarali i o brojnim modalitetima saradnje sa lokalnom samoupravom i dodao da vjeruje da će u budućem periodu dosta toga uraditi na zadovoljstvo i građana i zdravstenog sistema.

Pohvalio je inicijativu Delića za stipendiranje studenata medicine, što je kako je kazao, za sistem kojem nedostaje zdravstveni kadar od velike važnosti, ali i dodatna motivacija za mlade, kvalitetne ljude da se opredijele za studije medicine.

"Donirana sredstva dolaze u prave ruke i vjerujem da će ih menadžement Doma zdravlja, na čelu sa Milojem Zejakom iskoristiti na najbolji način kako bi omogućili što bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a samim tim i bolje uslove i boravak pacijenata odnosno građana Mojkovca“, kazao je Šćekić.

On je posebno pohvalio posvećen rad zaposlenih u mojkovačkom domu zdravlja, koji se između ostalog ugleda i u sprovođenu kako redovnih, tako i preventivnih progama, a ono u čemu je ovaj dom zdravlja posebno uspješan je program imunuzacije.

Dom zdravlja Mojkovac
foto: Ministarstvo zdravlja

"Mojkovački dom zdravlja prepoznat je po visokom stepenu imunizacije i gotovo 100 posto vakcinisane djece MMR vakcinom. S obzirom da je Ministarstvo zdravlja povećanje obuhvata vakcinacije postavilo kao jedan od prioriteta, ovo je primjer za sve ostale domove zdravlja u Crnoj Gori i za nas značajna smjernica za ono što treba da radimo u ovoj oblasti u narednom periodu. Dr Zejak, koji je pedijatar, program imunizaciju u ovom gradu podigao je na najviši nivo i dokazao da je to moguće i u manjim sredinama“, poručio je Šćekić.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić, je uputio zahvalnosto Ambasadi Bugarske na, kako je kazao, izuzetno važnoj donaciji za Dom zdravlja i cjelokupnu opštinu.

Dom zdravlja Mojkovac
foto: Ministarstvo zdravlja

On je kazao da su sa Šćekićem imali konstruktivan razgovor o budućim mogućim modalitetima saradnje.

I direktor mojkovačkog doma zdravlja Miloje Zejak zahvalio se vladi i narodu Bugarske na donaciji, kao i Opštini Mojkovac koja je ta sredstva usmjerila toj zdravstvenoj ustanovi za sanaciju krova i uređenje prostora oko objekta.

Bonus video: