SDP podnio amandman na Predlog zakona o budžetu, traže više od 2 miliona eura za veću bezbjednost saobraćaja

"Ulaganje nije veliko a benefiti su ogromni posebno imajući u vidu da se radi o ljudskim životima i bezbjednosti saobraćaja, naročito ako se uzme u obzir da je za 11 mjeseci ove godine život izgubila 68 osoba", saopštio je Stanić

5152 pregleda 9 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Poslanici Socijaldemokratske partije podnijeli su amandman na Predlog zakona o Budžetu za 2023. godinu, tražeći da se više od 2 miliona eura opredijele za nabavku i instaliranje stacionarnih radarskih sistema.

U saopštenju koje potpisuje član Predsjedništva SDP i šef Medijskog tima Mirko Stanić navodi se da bi 2.2 miliona eura, " značajno povećali bezbjednost na našim drumovima i doprinijeli smanjenju broja stradalih u saobraćajnim nezgodama a bahati vozači će lakše i brže biti sankcionisani".

Stanić dodaje da već šest godina predlažu ovaj amandman ali da do sada nije postojala svijest o važnosti ovog pitanja.

Ističe da ulaganje nije veliko te da su, "benefiti ogromni posebno imajući u vidu da se radi o ljudskim životima i bezbjednosti saobraćaja što mora biti apsolutni prioritet naročito ako se uzme u obzir da je za 11 mjeseci ove godine život izgubila 68 osoba".

"Očekujemo da će naš amandman dobiti podršku svih poslanika jer je ovo pitanje od ogromnog značaja za sve građane Crne Gore i nadilazi političke razlike", zaključuje se u saopštenju SDP -a.

Bonus video: