URA: Prihvaćeni amandmani poslanice Zoronjić na budžet

U GP URA smatraju da se amandmanima stvara budžetska osnova za ulaganja u mjesta i područja koja su "sistemski zanemarivana prethodnih decenija"

10904 pregleda 15 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Amandmani na budžet za 2023. godinu, koje je podnijela poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjič, podržani su većinom glasova na skupštinskom Odboru za budžet, finansije i ekonomiju, saopšteno je iz te stranke.

"Ministar finansija i socijalnog staranja ih je na sjednici prihvatio, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu", ističu iz GP URA.

Pojasnili su na šta se amandmani odnose.

"Tako će se obezbijediti novac za magnetnu rezonancu bolnici u Bijelom Polju, rekonstrukciju i adaptaciju Internog odjeljnjenja Opšte bolnice u Bijelom Polju, sredstva za izgradnju objekta JU OŠ 'Mladost' u Kanjama, sredstva za digitalizaciju i računarsku opremu u školama '21. Maj', 'Rifat Burdžović Tršo', Gimnazija 'Miloje Dobrašinović', 'Mladost' u Bijelom Polju, rekonstrukciju putnog pravca Luke-Kradenik, a time i MZ Crnča, Ivanjem Goduša, Sipanje, Korita, dodatna sredstva za završetak radova JU OŠ 'Šukrija Međedović' i područnu jedinicu u Radulićima, sredstva za rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem za mještanje sela Ivanje", navode iz GP URA.

Takođe, prihvaćen je i amandman koji se odnosi na izgradnju objekta za etažno parkiranje ispod zidina Starog grada u Ulcinju, gdje se "trenutno nalazi neuređen parking koji ne odgovara prostoru i gradu koji je turističko mjesto", dodaju iz te stranke.

Smatraju da se ovim amandmanima stvara budžetska osnova za ulaganja u mjesta i područja koja su "sistemski zanemarivana prethodnih decenija".

"Osim amandmana, predstavnici Vlade u narednom periodu započeće stvaranje preduslova za realizaciju projekta koji se odnosi na projekat za izgradnju parka, igrališta i toplane u naselju Rasadnik u Bijelom Polju, koje trenutno ima izgled kakav ne priliči 21. vijeku, a takođe je amandman poslanice Zoronjić.

"Poslanica je prethodno projektom upoznala Vladu Crne Gore i premijera Dritana Abazovića, koji je saglasan da bi bio od izuzetnog značaja za Bijelo Polje, a uz obećanje ministra finansija, vjeruje da će se uskoro realizovati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: