Pejović: Radović da vrati 50.000 eura otpremnine koju je uzeo iz HG Budvanska rivijera

"Imajući u vidu da je sporazumom o prestanku radnog osnosa zaključenim u junu 2021. godine njemu utvrđena otpremnina i isplaćena, očekujemo da do kraja ove kalendarske godine on vrati ovaj iznos. Ukoliko se to ne desi, Budvanska rivijera će tužbom sudu nastojati da ostvari svoja prava"

24757 pregleda 48 komentar(a)
Saša Radović, Foto: Luka Zeković
Saša Radović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Borda direktora HG Budvanska rivijera Mijomir Pejović pozvao je Sašu Radovića da vrati otpremninu od 50.000 eura koju je uzeo iz te kompanije u većinskom vlasništvu države.

Odgovarajući na pitanje novinara na današnjoj konferenciji za novinare kako je moguće da je bivši predsjednik Odbora direktora Saša Radović nakon isplate otpremnine od 50.000 eura od strane HG Budvanska rivijera nedavno zauzeo funkciju novog vršioca dužnosti To Montenegro, a shodno zakonu nema pravo da bude zaposlen u državnoj firmi pet godina, Pejović je odgovorio:

"Vjerujemo da je bivšem predsjedniku Odbora direktora poznat Zakon o radu i član 21 koji jasno kaže da ne može da zasnuje radni odnos u privrednom društvu, javnoj ustanovi i drugoj javnoj službi čiji je većinski vlasnik država, odnosno jedinica lokalne samouprave ili država, u periodu od pet godina od dana isplate otpremnine. Imajući u vidu da je sporazumom o prestanku radnog osnosa zaključenim u junu 2021. godine njemu utvrđena otpremnina i isplaćena, očekujemo da do kraja ove kalendarske godine on vrati ovaj iznos. Ukoliko se to ne desi, Budvanska rivijera će tužbom sudu nastojati da ostvari svoja prava", zaključuje Pejović.

Bonus video: