Asocijacija menadžera raspisala konkurs za izbor najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca za 2022.

Potvrda prestižnosti i vidljivosti nagrade stigla je i od strane UNICEF-a, koji je u skladu sa rezultatima due diligance-a, AMM izabrao za vodećeg partnera za implementaciju nagrade, koja ima za cilj da promoviše politike na radnom mjestu prilagođene porodici i podigne svijest o značaju postizanja bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života

4951 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore
Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) ove godine po sedmi put dodijeliće jednu od najprestižnijih poslovnih nagrada.

Javni konkurs za 2022. godinu raspisan je u sledećim kategorijama:

  • Menadžer/ka godine u mikro preduzećima;
  • Menadžer/ka godine u malim preduzećima;
  • Menadžer/ka godine u srednjim preduzećima;
  • Menadžer/ka godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima;
  • Menadžer/ka godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države;
  • Menadžer/ka godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama;
  • Mladi menadžer/ka godine (do 35 godina);
  • Projekt menadžer/ka godine (najbolje vođeni projekat);
  • Menadžer/ka godine u oblasti korporativnog upravljanja;
  • Nagrada za životno djelo;
  • Preduzetnik/ca godine;
  • Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera/ki;
  • Naj poslodavac po mjeri djece i porodice.

"Potvrda prestižnosti i vidljivosti nagrade AMM-a stigla je i od strane UNICEF-a, koji je u skladu sa rezultatima due diligance-a, Asocijaciju menadžera Crne Gore izabrao za vodećeg partnera za implementaciju nagrade, koja ima za cilj da promoviše politike na radnom mjestu prilagođene porodici i podigne svijest o značaju postizanja bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Za nagradu Naj poslodavac po mjeri djece i porodice važiće posebni kriterijumi, a AMM će poslovne organizacije koje su članice Poslovnog savjeta UNICEF-a (PKCG, MFIC, AmCham) pozvati da se pridruže evaluacionom panelu, kao i da predlože kompanije za ovu kategoriju nagrade", navodi se u saopštenju AMM.

Prijedloge za sve navedene kategorije mogu uputiti članovi i partneri AMM-a, poslovna udruženja, kompanije, zaposleni i sindikati, javne institucije, lokalne uprave, strukovne organizacije i pojedinci putem maila office@amm.co.me, sa naznakom "Nominacija", ili popunjavanjem obrasca na ovom linku.

Kandidatkinje i kandidati mogu biti crnogorski i strani državljani koji posluju na teritoriji Crne Gore. Rok za podnošenje prijava je 15. februar .

Odluku o laureatima i specijalnim priznanjima Asocijacije menadžera će donijeti Upravni odbor, na predlog Izvršnog odbora AMM-a.

Izvršni odbor može Upravnom odboru predložiti nagrade i priznanja i u kategorijama koje nijesu obuhvaćene javnim konkursom, ukoliko procijeni da su iste od značaja za članstvo, misiju, viziju i ciljeve AMM-a.

Svečanost uručenja nagrada planirana je krajem aprila/početkom maja.

Prošlogodišnji laureati/kinje su: Aleksa Lukić, predsjednik UO Erste banke, u kategoriji Naj menadžer u akcionarskim društvima; Ilhan Čičić, izvršni direktor Bar Kod-a u kategoriji Naj menadžer u velikim preduzećima; Maroje Delibašić, menadžer Ericsson-a AB CG u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima; Mišo Božić, generalni direktor za Zapadni Balkan Affinity Balkans i Ilija Radulović, osnivač i ovlašćeni zastupnik Ing Invest-a u kategoriji Naj menadžeri u malim preduzećima; Slavica Komatina, izvršna direktorica Studio K u kategoriji Naj menadžerka u mikro preduzećima; Miloš Vučurović, osnivač i izvršni direktor Primato P i Nikica Čavor, osnivač/menadžer proizvodnje i prodaje Niksen Čavor u kategoriji Mladi menadžeri godine; Zorica Mišković Pavićević, generalna direktorica Delta M CG i Ivana Đurović, generalna menadžerka Hotela Ramada u kategoriji Naj menadžerke u oblasti korporativnog upravljanja; Hilmija Franca, osnivač i izvršni direktor Meso-Promet-a i Nedžad Lekić, osnivač Restorana Pod Volat u kategoriji Preduzetnici godine; Institut Sertifikovanih Računovođa Crne Gore (ISRCG) u kategoriji Institucija za obrazovanje i edukaciju; Prof. dr Nikola Dragomanović - Nagrada za životno djelo; Marijana Kadić Bojanić, izvršna direktorica TV Vijesti i Daily Press-a - Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu u oblasti medija.

Bonus video: