Abazović: Cilj prodaje državnih akcija Budvanske rivijere da se uvećaju prihodi kompanije

"Ako možemo da smislimo biznis model da povećamo njihov kvalitet, da uradimo posao koji će njima da donese enormne prihode a time i državi, to je jedini interes"

11275 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Premijer Dritan Abazović naveo je, komentarišući plan Vlade da naredne godine proda akcije u HG "Budvanska rivijera", da je cilj da se stvori preduzeće koje će stvoriti značajno veće prihode nego što su sad.

"Ako je nešto stavljeno u plan privatizacije, to nije rečeno da će da ide na doboš... Niti jedan hotel kojima oni sad upravljaju nema pet zvjezdica. Ako neko misli da je razvoj turizma u Budvi u tome da 39 eura treba da bude polupansion u Slovenskoj plaži, na pjeni od mora, u gradu koji donosi pola milijardi eura turizmu, oni nisu u saglasnosti sa onim što ja mislim", rekao je Abazović danas, prilikom posjete Plantažama 13. jul.

Neprihvatljivim je ocijenio to što HG "Budvanska rivijera" sa svim svojim kapacitetima ima prihod, kako je naveo, na nivou jednog boljeg hotela na primorju.

"Ako možemo da smislimo biznis model da povećamo njihov kvalitet, da uradimo posao koji će njima da donese enormne prihode a time i državi, to je jedini interes", naveo je premijer.

Naglasio je da je "prioritet svih prioriteta" da državi stekne 100 odsto akcija "Luke Bar".

Bonus video: