Stigla žalba na izbor Arhinga

O žalbi Ing investa će u konačnom odlučivati Komisija za kontrolu javnih nabavki
317 pregleda 0 komentar(a)
Đalovića pećina, Foto: Arhing inženjering
Đalovića pećina, Foto: Arhing inženjering
Ažurirano: 20.09.2017. 18:36h

Kompanija Ing invest iz Danilovgrada podnijela je žalbu na rješenje Direkcije javnih radova o izboru najpovoljnije ponude za izradu Glavnog projekta turističke valorizacije - uređenja dijela Đalovića pećine sa pratećim objektima u opštini Bijelo Polje. Zbog toga je privremeno prekinut ovaj tenderski postupak.

Predsjednica Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda DJR Milica Bakić u obavještenju je navela da dostavljena žalba prekida sve dalje aktivnosti naručioca do donošenja odluke po žalbi.

O žalbi će u konačnom odlučivati Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki.

Direkcija javnih radova, kojom rukovodi Almer Kalač, izabrala je kao najpovoljniju ponudu firme Arhinginženjering iz Bijelog Polja da pravi glavni projekat turističke valorizacije - uređenja dijela Đalovića pećine sa pratećim objektima.

Arhinginženjering iz Bijelog Polja ponudio je najnižu cijenu od 189.210 eura sa uračunatim PDV-om. Drugorangirana je bila ponuda Ing Investa, a trećerangirana ponuda firme Urbi Pro Podgorica, koje su takođe bile ispravne i ponudile cijenu od 279.650 eura sa uračunatim PDVom.

Arhinginženjering, čiji je vlasnik Rifat Alihodžić, prošle godine je izradio studiju opravdanosti, po ugovorenoj cijeni od 59.797,50 eura. Ukupna investicija sa žičarom i putem predviđa se na iznos od skoro 12 miliona eura, dok je projekcija broja direktno zaposlenih na ovom projektu oko 60.

DJR je osporenim rješenjem utvrdila da je ponuda Arhinginženjeringa “u svemu pripremljena i dostavljena u skladu sa uslovima predviđenim predmetnom tenderskom dokumentacijom, te da ne postoje činjenice i dokazi da je ovaj ponuđač u konkretnom postupku javne nabavke u sukobu interesa po bilo kojem zakonskom osnovu”.

Bonus video: