Spor Plantaža i firme OMP: Novo ročište 15. novembra

Ročište je prethodno mjesecima odlagano zbog navodno neuredne dostave poziva svjedocima
254 pregleda 2 komentar(a)
Fabrika briketa, Foto: Vesko Belojević
Fabrika briketa, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.09.2017. 18:25h

U Privrednom sudu ni juče u svojstvu svjedoka nijesu saslušani biznismeni Oleg Obradović, Miodrag Ivanović, direktorica Plantaža Verica Maraš i još nekoliko osoba, jer je ročište u sporu firme OMP Engineering i podgoričkih Plantaža odloženo za 15. novembar.

Ročište je prethodno mjesecima odlagano zbog navodno neuredne dostave poziva svjedocima.

Glavni vlasnici OMP-a su prvobitno sa po 30 odsto bili bivši direktori Telekoma, Oleg Obradović i Miodrag Ivanović, kao i sadašnji ministar odbrane, Predrag Bošković, čijih je 30 odsto vlasništva, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), preuzeo Obradović koji sada ima 60 odsto.

Ova firma kojom godinama gazduju ljudi bliski vlasti, tužbom traži od Plantaža dva miliona eura za naknadu štete na ime ulaganja u fabriku briketa koju su gradili zajedno sa Plantažama i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti.

Plantaže su kontratužbom tražile odštetu za svoj ulog u fabriku koja nikada nije proradila, a čiju su iznos ostavili vještacima da procijene tokom postupka.

Fabrika briketa je svečano otvorena u julu 2011. ali nikad nije proradila. Iz Plantaža je ranije saopšteno da je problem bila neodgovarajuća oprema koju je nabavio njihov partner OMP. Kada je otvorena fabrika briketa Plantomp, navedeno je da ukupna investicija vrijedi 2,5 miliona eura.

Izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš tada je rekla da je ideja stara 20 godina i da su partnere birali na tenderu koji je dva puta obnavljan. U fabrici su po 50 odsto vlasništva imali OMP i Plantaže.

Sudija u ovoj parnici, čiji se kraj već nekoliko godina ne nazire kraju, je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

Bonus video: