”Boka Place” završavaju do sredine 2024.

U projekat će biti uloženo više od 100 miliona

12656 pregleda 3 komentar(a)
Boka Place, Foto: Siniša Luković
Boka Place, Foto: Siniša Luković

Nakon višemjesečne pauze, nastavljeni su građevinski radovi na izgradnji kompleksa “Boka Place” u Tivtu, čiji je investitor kompanija “Adriatic Marinas”.

Riječ je o kompleksu ukupne površine preko 25.000 kvadrata koji se sastoji iz osam cjelina što zajedno sačinjavaju ovo novo krilo nautičko-turističkog rizorta Porto Montenegro.

”Boka Place” zauzima površinu od oko 7.500 kvadrata a sastoji se iz 213 smještajnih jedinica i 40-ak poslovnih prostora različite namjene. U sklopu kompleksa “Boka Place” poslovaće i prvi hotel u svijetu novog brenda SIRO iza kojeg stoji renomirana kompanija Kerzner International - vlasnik čuvenog brenda One & Only. Cio kompleks čija je spratnost i do osam nadzemnih etaža, vrijedan je preko 100 miliona eura, a u njemu će, kada “Boka Place” bude dovršen pred ljeto naredne godine, biti otvoreno par stotina novih radnih mjesta.

U “Informaciji o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma” koju je na sjednici pred Novu godinu razmatrala Vlada, navodi se da je kompanije “Bemax” završila grube građevinske radove na izgradnji svih šest rezidencijalno-poslovnih blokova “Boka Place-a”, kao i posebnim njegovim cjelinama koje nose nazive “Supermarket & Gym”, odnosno “Cinema & Data Centre”. Završena je i velika podzemna garaža kapaciteta 380 automobila.

U međuvremenu je novoizabrani izvođač iz Turske započeo sa finalnim građevinskim i zanatskim radovima, kao i na drugoj fazi izgradnje ostale neophodne infrastrukture, odnosno uređenja okolnih parcela u kontakt zoni novih objekata. Prema podacima koje je Vladi dostavio investitor prošle godine u nastavak realizacije projekta “Porto Montenegro” uloženo je 45,2 miliona, od čega se najveći dio odnosi upravo na izgradnju kompleksa “Boka Place” koji, u odnosu na prvobitno zamišljenu dinamiku, kasni skoro godinu.

”Adriatic Marinas” je Vladu obavijestio da je od početka izgradnje “Porto Montenegra” 2007. godine do sada investirano 839,6 miliona.

Bonus video: