Abazović: Želimo da razvijamo pomorsku privredu

"Akcenat je da se uspostavi linija Bar - Bari i to ne samo u toku ljetnje sezone nego da bude kompatibilna sa državnim interesom - a to je Montenegro 365, odnosno da se radi svih 365 dana u godini", rekao je Abazović

7007 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Gov.me/R. Koprivica
Foto: Gov.me/R. Koprivica

Barska plovidba je u 2022.godini ostvarila dobit 13 miliona eura prihoda, što je rast od 156 odsto u odnosu na godinu ranije. Skoro cijeli prihod generisan je na stranom tržištu, kazao je premijer Dritan Abazović koji je u radnoj posjeti Baru.

On je kazao da ima mnogo problema i da Vlada želi da pomorsku privredu razvija "na mnogo bolji način nego što je to bio ranije slučaj".

On je tokom boravka u "Barskoj plovidbi" kazao da rijetko koja kompanija može da opstane sa dva broda i da je cilj da se poveća flota.

"Akcenat je da se uspostavi linija Bar - Bari i to ne samo u toku ljetnje sezone nego da ona bude kompatibilna sa državnim interesom - a to je da razvijamo Montenegro 365, odnosno da se radi svih 365 dana u godini", rekao je Abazović.

On je kazao da Vlada želi da uveća državni kapital i da "stvaramo firmu koja je zdrava".

"Ne postoji grad kao Bar koji ima ovaku vrstu infrastrukture i resursa. Ambicija je da kompletiramo luku Bar. To će biti velika podrška Barskoj plovidbi, pomorskom saobraćaju i biznisu kroz luku", rekao je Abazović.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, kazao je da ga raduju pozitivni finansijski pokazatelji poslovanja luke Bar i Barske plovidbe.

"Raduje me činjenica da Vlada preduzima korake kako bi došlo do objedinjavanja nacionalnog resursa luke i stavljanja u funkciju kapaciteta sa kojima raspolaže luka Bar. Barska plovidba kao posebna emocija za sve nas Barane nas posebno itneresuje. Iskazali smo spremnost kako bi se problematika nabavke broda riješila i da govorimo o stavljanju u funkciju do sada nefunkcionalne imovine sa kojom raspolaže Barska plovidba", rekao je Raičević

Bonus video: