Bord smijenio direktora Skijališta, Milošević kaže da o tome nije zvanično obaviješten

Odbor direktora juče za v.d. direktora imenovao Ljubomira Vukadinovića. Vlada je danas, međutim, razriješila članove borda i imenovala nove. "Danas sam iz medija saznao da je imenovan novi OD i čestitam im. Nadam se dobroj saradnji", kazao je Milošević

20649 pregleda 28 komentar(a)
Milošević, Foto: Printscreen YouTube
Milošević, Foto: Printscreen YouTube

Odbor direktora (OD) Skijališta Crne Gore 30. januara, na elektronskoj sjednici, razriješio je dužnosti izvršnog direktora tog preduzeća Đura Miloševića, a dan kasnije za v.d. izvršnog direktora imenovao Ljubomira Vukadinovića. Vlada je danas, međutim, razriješila članove OD Zoricu Vojinović, Ivana Ašanina i Ljiljanu Đukić i za nove članove imenovala Anju Vukićević, Milenu Vlahović i Ivana Radevića.

Iz dosadašnjeg OD Vijestima su potvrdili da su razriješili Miloševića. Međutim, Milošević kaže da o tome ne zna ništa „osim na nivou glasina“.

„Nijesam dobio nikakvo zvanično saopštenje o tome. Danas sam iz medija saznao da je imenovan novi OD i čestitam im. Nadam se dobroj saradnji u korist javnog interesa, preduzeća, zaposlenih i svih posjetilaca skijališta“, rekao je on.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, dosadašnji članovi OD tog preduzeća Miloševiću su štošta zamjerali, a to su, navodno, bili i razlozi za njegovu smjenu.

Izvršnom direktoru, navodno, zamjereno je što nije uspio, shodno odluci OD, da preuzme šestosjednu žičaru iz skladišta komanije Zorana Ćoća Bećirovića. Bivši članovi odbora smatraju i da je Miloševićeva odgovornost što još nije uspostavljen pouzdan način obračuna prihoda od ski pas-ova na državnom i privatnom skijalištu, koja su ove sezone objedinjena u jedinistveni turistički proizvod. Takođe, izvršni direktor je, prema ocjeni dosadašnjih članova OD, prekršio Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta.

Bonus video: