Nastavak info kampanje javnog poziva u okviru IPARD II programa

Javni poziv će, kako su podsjetili iz tog resora, biti objavljen u ponedjeljak

1959 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastavlja sa info kampanjom povodom objave javnog poziva za Mjeru 3 - Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva, u okviru IPARD II programa.

Javni poziv će, kako su podsjetili iz tog resora, biti objavljen u ponedjeljak.

Istog dana, u prostorijama Privredne komore (PKCG) biće organizovana radionica za sve zainteresovane subjekte sa početkom u 11 sati.

Nakon prezentacije javnog poziva za mjeru Mjeru 3, koja je organizovana u Podgorici, Ministarstvo nastavlja info kampanju.

"Potencijalni korisnici sa područja Cetinja, Bara i Bijelog Polja, kao i susjednih opština, biće u prilici da se bliže upoznaju sa mogućnostima i procedurama podrške koju mogu ostvariti kroz ovaj javni poziv", navodi se u saopštenju.

Prezentacije će se održati 7. februara u Opštini Bijelo Polje, 8. februara u Prijestonici Cetinje i 9. februara u Opštini Bar.

Iz Ministarstva su pozvali sve zainteresovane subjekte da prisustvuju prezentaciji.

“Ova mjera namjenjena je podršci u prerađivačke kapacitete i ima za cilj unapređenje subjekata u poslovanju hranom kako bi ispunili evropske standarde u pogledu bezbjednosti hrane i imali mogućnost nesmetanog stavljanja proizvoda na tržište“, objasnili su iz Ministarstva.

Korisnici Mjere 3 su preduzeća upisana u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), uključujući i kooperative.

Prihvatljivi troškovi kroz Mjeru 3 kreću se od 40 hiljada eura do 1,5 miliona eura.

Bonus video: