Direktni letovi od Rige do Tivta od 4. maja

U okviru NTO, ponudu na sajmu u glavnom gradu Letonije predstavljaju i Ulcinjani

6695 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predstavnici Turističke organizacije Ulcinja, prvi put nastupaju na sajmu turizma “Balt Tour 2023”, koji se održava u Rigi od 3 do 5.februara. Nastup na sajmu, organizovala je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

“Balt Tour predstavlja najznačajniji godišnji događaj u turizmu kada su u pitanju baltičke zemlje- Estonija, Letonija i Litvanija. Na osnovu procjene organizatora, sajam okuplja oko 900 izlagača iz 30 svjetskih destinacija, 5.000 profesionalaca iz oblasti turizma iz baltičkih zemalja i preko 30.000 posjetilaca”, piše u saopštenju TO Ulcinj.

Dodaje se da je nastup na sajmu u glavnom gradu Letonije, idealna prilika za nastavak saradnje sa turoperatorima iz baltičkih zemalja, koji su posjetili Ulcinj u oktobru prošle godine i bili, kako se ističe, oduševljeni prirodnim ljepotama grada.

Navodi se da je director TO Ćazim Hožic odrzao brojne sastanke sa predstavnicima turoperatora kao što su Baltic aviation support, Vanilla Travel, Kols Travel, Estravel, Latvia Tours, Estonian Travel koji su izkazali interesovanje za Ulcinj i hotelske smještajne kapacite sa 4 i 5 zvijezdica.

“I već pokrenuli aktivnosti kako bi ulcinjski hotelijeri primili prve goste iz ovih zemalja tokom ljetnje turističke sezone. Važno je napomenuti da će Air Baltic uvesti nove direktne linije Riga- Tivat od 4.maja do 28. septembra”, piše u saopštenju.

Štand Crne Gore, dodaje se, posjetili su predstavnici grada Riga i predstavnici Ministarstva ekonomije i turizma i održali sastanke sa predstavnicima delegacije. Na sajmu, pored Nacionalne Turisticke Organizacije I Ulcinjana, ponudu predstavljaju i predstavnici iz TO Budva i TO Podgorica.

Bonus video: