Medoks: Investitore iz Velike Britanije interesuje ulaganje u razvoj crnogorskih aerodroma

"Radimo na usklađivanju pravnog okvira i usvajanjem standarda EU kako bi stvorili povoljan poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija", istakao je Ibrahimović

4672 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Britanska ambasadorka Karen Medoks je saopštila da su investitori iz Velike Britanije zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru, posebno u razvoj nacionalnih vazdušnih luka i civilnog vazduhoplovstva.

To je poručila na današnjem sastanku sa potpredsjednikom vlade za regionalni razvoj i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, na kojem su razgovarali o investicijima i projektima koji su interesantni za ulazak britanskih kompanija na tržište Crne Gore, navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Medoks je kazala da britanske kompanije imaju značajno iskustvo u vazdušnom saobraćaju i posluju širom Evrope i svijeta i razvoj svog poslovanja u regionu vide kao dobru poslovnu priliku.

Ibrahimović je kazao da ga raduje što strani investitori prepoznaju CG kao državu sa značajnim razvojnim potencijalima, pri čemu je saglasan da je "turistička privreda srž razvoja ekonomije države".

"Radimo na usklađivanju pravnog okvira i usvajanjem standarda EU kako bi stvorili povoljan poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija", istakao je Ibrahimović.

On je naglasio da Crna Gora mora raditi na modernizaciji postojećih aerodroma, ali i "razvijati i nove vazdušne luke".

Ibrahimović je ukazao na neophodnost izrade studija, analiza i plansko-projektne dokumentacije, dijelom jer su "u pitanju kapitalni razvojni projekti za čiju su realizaciju potrebna značajan kapital ali i znanja i iskustva".

"Ibrahimović i Medoks su razgovarali i o nestabilnoj političkoj situaciji u zemlji i složili se da ovakva politička atmosfera u velikoj mjeri utiče na ekonomski napredak i kreiranje vizije i strategije razvoja države, kako u ekonomskom smislu tako i u procesima EU integracija", navodi se u saopštenju.

Bonus video: