Abazović: Vlada ima intenciju da preuzme upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane

Iz Vlade dodaju da su na sastanku sagledane mogućnosti i razmotreni modaliteti preuzimanja trajektne linije od strane države i postignuta saglasnost o neophodnosti zaštite javnog interesa u odnosu na privatne monopolističke firme

12813 pregleda 32 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada CG
Sa sastanka, Foto: Vlada CG

Vlada ima intenciju da građanima vrati ono što je njihovo, da stane na kraj arčenju državne imovine i da preuzme upravljanje trajektnom linijom, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Kako se navodi iz Vlade on je to rekao tokom sastanka sa predstavnicima državnih kompanija i lokalnih samouprava povodom pitanja budućnosti trajektne linije Kamenari - Lepetani.

Iz Vlade dodaju da su na sastanku sagledane mogućnosti i razmotreni modaliteti preuzimanja trajektne linije od strane države i postignuta saglasnost o neophodnosti zaštite javnog interesa u odnosu na privatne monopolističke firme.

Navodi se i da su tokom sastanka predstavnici JP Morsko dobro (JPMD) upoznali su Abazovića sa činjenicom da je 41. Vlada zaključkom dala trajekt Kamenari – Lepetane na upravljanje bez koncesije privatnoj kompaniji koja je imala brojne benefite od države i istovremeno nezadovoljavajući odnos sa lokalnim samoupravama i Morskim dobrom.

"Tokom sastanka razmotrena je mogućnost preuzimanja pristaništa od strane Morskog dobra i privremenog organizovanja prevoza od strane te kompanije", dodaju iz Vlade.

Kako piše u saopštenju predsjednik UO JPMD Blažo Rađenović naglasio je spremnost da državna kompanija koju predstavlja preuzme ovaj posao, konstatujući da bi se time uvećali prihodi u odnosu na trenutni nepovoljni finansijski aranžman sa privatnom kompanijom.

"Sastanku su prisustvovali ministar bez portfelja Zoran Miljanić, predsjednik UO JPMD i pomoćnik direktora, Blažo Rađenović i Nikola Rađenović, predsjednik UO Barske plovidbe Miloš Raičević, član UO Barske plovidbe ispred manjinskih akcionara Aleksandar Jovović, direktorica Uprave pomorske sigurnosti Ivana Martinić, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, sekretar Sekretarijata za ekonomiju u Opštini Tivat Vedran Božović, potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Ismet Latić", kažu iz Vlade.

Bonus video: